BNL Karting Series

Karting: BNL: Kampioenschap nog volledig open na wisselvallige tweede ronde in Ostricourt

Start

JPR Karting in het Franse Ostricourt ontving dit weekend de tweede wedstrijd van de BNL Karting Series. Het populaire Rotax kampioenschap verwierf doorheen de jaren een grootse status en ontving tal van toppers. Het is ondertussen een traditie dat de kalender het circuit in Noord Frankrijk aan doet. Midden in een verlaten gebied waar de vroegere Industrie sinds de crisis voor wat verlatenheid zorgt ligt een uitdagende baan met een bijzonder snelle eerste sector.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis

De zes ingeschreven Micro Maxen beten op zaterdag de spits af met hun eerste kwalificatie van het weekend. Lewis Moulaert klokte de pole voor Douwe Dedecker en Tom Braeken. Meteen een GKS 1-2-3 om het weekend mee te beginnen. In de eerste race pakte Douwe Dedecker de winst. Hij hield polesitter Moulaert en Amaury Meertens achter zich. Ook in de tweede race was het prijs voor Dedecker. Daar waar Moulaert in race 1 nog heel kort bij zijn teammaat eindigde waren de verschillen nu groter. Dedecker won voor Tom Braeken die vier seconden later het zwart/wit kruiste. Lewis Moulaert beperkte de schade met P3.

Dedecker

Ook op zondag ging Dedecker onvermoeibaar door. Hij pakte de pole voor Tom Braeken al bedroeg het verschil slechts 0.052 seconden. Lewis Moulaert reed naar de derde tijd. Voor de race met de meeste actie kwam race drie zeker in aanmerking. Douwe Dedecker moest de leiding afstaan en zou derde worden. Vooraan pakte Tom Braeken zijn eerste overwinning. Hij zag Senna Versluijs tweede worden, voor Versluijs een mooi resultaat na een lastige zaterdag. In de laatste race van het weekend ging Dedecker er weer met de winst van door. Hij hield Braeken heel nipt achter zich terwijl Amaury Meertens van de laatste wedstrijd gebruik maakte om een derde plaats mee te graaien. Douwe Dedecker is de weekendwinnaar voor Braeken en Moulaert.

Rillaerts

Kris Haanen opende het weekend in de MiniMax meteen sterk. De MicroMax kampioen uit 2016 pakte de pole voor Milan Coppens en Kai Rillaerts. Hij kende echter een lastige eerste race die hij als vijfde zou eindigen. Vooraan schoof Rillaerts twee plekjes op en nam de leiding in handen. Hij won voor Martens en Coppens. Race twee van de dag werd opnieuw gewonnen door Rillaerts. Kris Haanen was dit keer opnieuw bij de pinken en ging van vijf naar twee. Donny Hoedt legde beslag op P3. Martens werd vierde, Coppens zag het einde niet...
Op naar dag twee waarin Milan Coppens een snelle 1.03.510 liet noteren en daarmee de pole pakte voor Donny Hoedt en Thomas Martens. Het was echter net zoals op zaterdag Rillaerts die race nummer één, de derde van het weekend, op zijn naam schreef. Hoedt werd tweede, Coppens derde.

Mini

In de laatste race van het weekend was het nog eens de beurt aan Martens om te zegevieren. Hij vertrok als vijfde maar reed een mooie inhaalrace en had op de meet een halve seconde voorsprong op Donny Hoedt. Milan Coppens sloot als derde het rijtje. Rillaerts werd vierde maar had dankzij drie overwinningen genoeg punten om het weekendtotaal te winnen voor Martens en Hoedt.

Bruynseels

In de Junioren was er een mooie strijd om de pole op zaterdag. Het waren de Britten die aan het langste eind trokken met een pole voor Isaac Smith voor Lewis Gilbert en Clayton Ravenscroft. De eerste finale was een bewogen wedstrijd. Clayton Ravenscroft pakte de winst maar de meest opvallende prestatie kwam van Luca Leistra die van 8 naar 2 ging. Rhys Hunter werd tweede en verwees daarmee Gilbert naar P4. Na een dertiende tijd in de kwalificaties en een uitvalbeurt in ronde 13 in de eerste race stond er voor Ilian Bruynseels heel wat werk voor de boeg. Maar dat regelde Bruynseels fijntjes door in dit sterke Junioren veld van 13 naar 1 te knallen. Ravenscroft finishte op ruim een seconde voor Hunter. Leistra tekende voor P4. Daar waar op zaterdag de Britse rijders voorin te vinden waren tijdens de kwalificaties waren het nu weer de Belgen die aan zet waren. Een mooie pole voor Leistra gevolgd door Bruynseels en Cuppens die uitkwam op een door Stan Pex geperepareerde kart en motor. Een natte piste maakte de keuze tussen slicks en regenbanden voor race 3 bijzonder lastig. Cuppens en nog enkele anderen durfden het aan maar dat bleek de misse gok. Cuppens zou 11e worden. Vooraan was het een ontketende Bruynseels die de race naar zijn hand zette en ruim won voor Gilbert en Smith, poleman Leistra werd zevende. Ook race 4 werd gewonnen door Bruynseels die goed scoorde dit weekend na een uitvalbeurt op zaterdag. Leistra tikte af als tweede terwijl Cuppens de snelheid goed te pakken had en derde werd. Bruynseels is de weekendwinnaar!

In de Rotax Senioren was Dylan Lahaye de snelste man op de zaterdagse kwalificatie. Hij pakte de pole voor zijn teammaat Fazio Franssen en Nederlander Lars Van Vark. Franssen was in de races op zaterdag ongenaakbaar en wist ze alle twee te winnen. Dylan Lahaye verging het minder. Na een vijfde plaats in race een brak de ketting in race twee. Net zoals tijdens de BMC in Kerpen moest Lahaye noodgedwongen naar de kant. Het waren Jordan Brown Nutley en Joe Turney die op zaterdag goed scoorden. Op zondag was het Turney die de pole pakte voor Mark Kimber en Bradley Barrett. Joe Turney was op zondag ongenaakbaar en scoorde twee keer de volle pot! Dat bracht hem in de tussenstand naar de weekendwinst! Jordan Brown Nutley werd tweede terwijl Lars Schiefelbusch het op zondag prima deed en daarmee zijn derde plek in de totaaluitslag veilig stelde.

Pullinger

Kevin Ludi en Barrie Pullinger verdeelden de poleposities in de DD2 en ook tijdens de races waren het deze twee mannen die voor de winst vochten. Dat Pullinger het de voorbije races wat lastig heeft is geen geheim. In Ostricourt was the good old Pullinger echter weer in goeden doen. Hij pakte zowel op zaterdag als op zondag twee keer de winst. Die volle pot levert hem de winst op in het eindtotaal. Ludi werd twee keer tweede en twee keer derde, genoeg voor P2 in de einduitslag voor Constantin Scholl.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet