Chrono NK 2-takt

Karting Chrono NK 2takt; Emotioneel beladen wedstrijden op Kerpen,

De vierde race om het Nederlands kampioenschap 2-takt karting vond plaats op kartbaan Kerpen, de kartbaan waar veel Duitse talenten geschoold zijn en de weg richting internationale roem zijn begonnen. Het weekend begon met een respectvolle herdenking aan Ritchie Schnock de beheerder van de kartbaan Kerpen die in de week voor de race plotseling overleed. De in de kartsport als vriendelijk en behulpzaam bekend staande Ritchie was het gezicht van kartbaan Kerpen en zal gemist gaan worden.

BO0I0023

tekst: Raymond Lansink
foto's: Michael Melis kartfoto.nl

Chrono NK 2-takt

2KP064260

Business as usual,

Het mooie en teven harde aan deze sport is dat na een moment van bezinning zoals de minuut stilte er gewoon weer op het scherpst van de snede gestreden wordt op het asfalt. Helm op, vizier dicht starten en gaan en alles is weer vergeten de focus op het racen wat dat kunnen onze coureurs nu eenmaal het beste.

En het mooie aan Kerpen met zijn layout die linksom loopt is dat er altijd actie is op de baan met verassende uitslagen zo ook dit weekend weer. Kerpen hoort daarom ook op de kalender van een zichzelf respecterend kampioenschap.

KP060122

Halfweg het seizoen,

Na deze race zitten we alweer halverwege het seizoen en is de zogenaamde halbzeitmeister zoals ze dit in Duitsland noemen bekend. En het is altijd mooi om even de tussenbalans op te maken, wie zijn de kanshebbers en wie moeten een tandje bijzetten om nog aanspraak op de titel te maken in 2017.

Weer een andere winnaar in de Micro Max,

De eerste twee wedstrijden in de Micro Max werden geregeerd door Dani van Ruiten, Dani leek na twee wedstrijden al op een bijna onoverbrugbare voorsprong te staan in het klassement. Met 6 overwinningen in 12 races gaat Dani nog wel steeds aan kop maar Esmee Kosterman die de derde wedstrijd van het seizoen won volgt op 5 punten. De verassing van Kerpen was toch wel de macht van Daan Richartz, de nieuweling in de Micro Max heeft na 4 wedstrijden het 2takt racen onder de knie zo lijkt het. Met twee hele mooie overwinningen en de dag overwinning stijgt Daan met stip naar de derde plek in het kampioenschap.
Max Knapen die tot de derde wedstrijd strak tweede stond in het kampioenschap moet de tweede helft van het seizoen vol aan de bak want anders verliest hij de aansluiting op Dani van Ruiten en kunnen zijn kampioenschapsaspiraties de prullenbak in.
KP061736

Mini Max onvoorspelbaarder dan ooit,

De top 8 in het klassement van de Mini Max hebben op nummer 6 Kris Haanen na allemaal een race gewonnen tijdens de eerste 4 wedstrijd weekenden. Donny Hoed kende een super eerste race weekend met twee keer winst maar staat toch gewoon achtste in de tussenstand om het NK. Dani van Dijk die op bijzonder mooie wijze de wedstrijd op Kerpen won staat tweede in het algemeen klassement 1 punt achter kampioenschapsleider Robert de Haan die op Kerpen net niet het geluk en de snelheid aan zijn zijde had. Milan Koppens en Kris Haanen reden knap naar het  in Kerpen maar als je naar de uitslagen kijkt over de eerste vier wedstrijddagen van 2017 is er niet te voorspellen wie er in 2017 kampioen gaat worden. Door de vele uitschieters naar beneden die de meeste coureurs nog hebben is je geld zetten op een rijder die kampioen word in deze klasse het meest risico vol.
IMG 3792

De JJ squad onder druk gezet,

All-in gaan op Tijmen van der Helm als de gedoodverfde kampioen is een goede gedachte. Tijmen heeft de helft van de verreden races bij de Chrono in 2017 gewonnen en de andere 6 overwinningen zijn gepakt door zijn teamgenoten Senna van Walstijn en Mike van Vught. Tijmen staat een straatlengte voor op de nummer twee maar in racen is alles mogelijk. En we zien dat de jongste rijder van het Veld Sem van Til steeds dichter bij komt aan het podium en de sympathieke Mark vd Kamp ook steeds beter op snelheid komt. Door de grote concurrentie in het team van de drie koplopers zien we dat de achtervolgers af en toe kunnen profiteren van foutjes die de knapen sterker in het koppie maken en dit is alleen maar goed voor het kampioenschap. Niek van de Mosselaar en Luca Leistra maken zeker nog kans op het kampioenschap maar dit wordt wel steeds meer een theoretische kans.
BO0I0105

Bijzondere wedstrijden bij de Max Senioren,

Ja want bijzonder was het bij de Max Senioren, het hele veld leek als door elkaar gehusseld op Kerpen met als glorieuze winnaar Rivaldo vd Westelaken. Een Sanne van Wagensveld die een "gast" optreden heeft reed een paar hele mooie wedstrijden met een tweede plek in de laatste race van de dag als beloning, en een Job Rappange reed mee in de top vijf alsof hij nooit anders gedaan had. Kerpen was bij de senior max een heel bijzonder verhaal, en een hoofdrol was daar ook voor terug van weggeweest Max Tjalpa die in het dag klassement netjes tweede wordt nipt voor Jordy Westerlaken. Kampioenschapsleider Roy Curfs beleeft een horror weekend met winst in race 1 en twee slechte resultaten en zelfs een dnf in de laatste race. Jules de Bock is na Kerpen met 1 punt voorsprong op Roy Curfs de nieuwe kampioenschapsleider maar als we nog meer van dit soort weekenden krijgen durf ik rustig te stellen dat de eerste acht in het algemeen klassement allemaal nog aanspraak maken op de titel.
4KP062550

DD2 Joey Alders grijpt de macht,

Met drie snaarstrakke overwinningen op Kerpen neemt Joey Alders de leiding in het kampioenschap voor William van der Kaaij die op Kerpen tweede werd in het dag klassement. Imke Arts gaf zichzelf (ondanks 3 seconden straffen die haar flink punten kostten) een fantastisch verjaardagscadeau door als derde te eindigen in de dag uitslag. Tevens kwam Imke twee punten dichterbij op de nummer drie in het kampioenschap Chris Sterken. In de DD2 Master zag Frits Wernsen er weer zeer sterk uit en door zijn dag winst bouwde hij ook zijn voorsprong in het kampioenschap flink uit.
KP062724

Thuisrace voor Ferdy Snijders?

Je zou het haast denken, Ferdy heeft 5 races gewonnen in de KZ+ en allen op Kerpen. Door deze mooie overwinning staat Ferdy derde in het NK achter Marco en Guido Tenback die onderhand wel weer gewend zijn aan het op kop staan in het NK. Floris Schouten sprokkelde door een mooie tweede plaats weer een mooi aantal punten en sloop weer wat dichterbij naar Marco Tenback waardoor zijn kampioenschapskansen nog in leven blijven. Bij de KZ2+ is de strijd zeker nog niet gestreden en beloofd het een warme zomer te worden.
3KP064105

Weer Joey Hanssen

Ondertussen heeft zich in de KZ2 een echte tweestrijd gevormd tussen Joey Hanssen en Max Tubben, de beide heren geven elkaar weinig toe en ook op Kerpen wist Joey zijn voorsprong in het kampioenschap weer minimaal uit te bouwen. Als de beide heren zo door gaan wordt het een fantastische eindspurt naar het einde toe met daarachter Lorenzo van Riet en Jesse Smeets op het vinkentouw. We weten dat als de belangen groter worden en de druk stijgt de mannen vooraan nog wel eens in de fout willen/kunnen gaan en dan staan de achtervolgers er om hun voordeel te doen.
KP063789

Voor de volledige stand in het kampioenschap klik HIER.
De winnaars van het 4e NK op ciruit erftlandring kerpen:
# 10 Daan Richartz - Micromax
# 40 Benjamin van Hees - Micromax Rookie
# 56 Dani van Dijk - Minimax
# 24 Kris Haanen - Minimax Rookie
# 44 Senna van Walstijn - Max junior
# 74 Mark van de Kamp - Max junior Rookie
# 99 Rivaldo van de Westelaken - Max senior
# 35 Joey Alders - DD2
# 27 Frits Wernsen - DD2 master
# 240 Joey Hanssen - KZ2
# 109 Ferdy Snijders - KZ2 +

De RTL GP Magazine drivers of the day zijn:

# 214 Sam Claes – KZ2
# 34 Max Tjelpa – Max senior
Sam Claes zag je gedurende het seizoen steeds een stapje dichterbij komen. Een sympathieke belg met een doorzettingsvermogen en een positieve inzet. Hou vol..
Max Tjelpa, weer terug van weggeweest en heeft weer laten zien wat voor kwaliteiten hij in huis heeft. Hij zag, kwam en overwon (bijna). Top gereden.

[Meer informatie: www.chrono.nl]
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet