Belgian Max Challenge (BMC)

Karting: Belgian Max Challenge: Derde ronde in 'good old' Kerpen

6245849344 KP065294

Eens per jaar trekt de Belgian Max Challenge karavaan richting Duitsland. Zo ook dit weekend waarin de Erftlandring in Kerpen het decor was voor de derde ronde van de BMC. De baan is al enkele jaren met sluiting bedreigd, ieder jaartje extra kunnen rijden op Kerpen is dan ook mooi meegenomen.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis

Het zijn drukke tijden voor de baan in Kerpen want na het DKM weekend was dit het tweede weekend op rij dat er wedstrijd was in de Duitse bossen. Volgend weekend staat de Chrono gepland, gevolgd door de KNAF Cup een week later.

2KP064369

De MicroMax is aan het herleven. Het lukte de organisatie de voorbij wedstrijden al een acceptabel veld bijeen te krijgen en dat was dit weekend in Kerpen niet anders. Senna Versluijs klokte in de kwalificaties de snelste tijd van het pak. Hij was nipt sneller dan Douwe Decker en Amaury Meertens. Tijdens de races was het echter Dani van Ruiten. Hij scoorde drie op drie tijdens de races en won daarmee het dagklassement voor Amaury Meertens en Douwe Dekker.


6174568656 KP064841

In de MiniMax was de strijd spannend. Met verschillende rappe mannen op de deelnemerslijst viel er iedere race wel wat te beleven. In de ochtend was het Nederland boven in de kwalificaties. Kris Haanen pakte de pole voor zijn landgenoot Max Stemerdink en de Belg Thomas Martens. We kregen een mooie eerste race met heel wat positiewisselingen. Kris Haanen toonde zich de snelste, daarachter was het vechten voor wat je waard was en dat gaf een heel mooi wedstrijdverloop. Ook in race twee was Haanen het snelste. Race drie werd heel knap gewonnen door Milan Coppens. Kris Haanen pakte de winst in het dagtotaal en dat voor Milan Coppens en Max Stemerdink.

6174568656 KP065245

Man in vorm bij de Junioren is Luca Leistra. Hij werkt een bomvol programma af en was er uiteraard ook in Kerpen weer bij! Een zieke Ilian Bruynseels moest verstek laten gaan en scoorde zo geen punten in het kampioenschap. Leistra pakte meteen de pole voor Tom van de Mosselaar en Paul van Dijk. Leistra pakte de winst in race één en twee maar in race drie was Justin Polman aan het feest. Na een ijzersterke race kruistte Polman als eerste het zwart wit geblokt. Leistra tikte als tweede aan en haalt daarmee de eindwist van het weekend binnen. Polman eindigde tweede, Kobe Pauwels werd derde.

6174613056 KP067069

Dylan Lahaye pakte de pole in de Rotax Senioren. Zijn teammaat Fazio Franssen reed de tweede tijd, Xander Pryzbylak werd derde. Lahaye won makkelijk de eerste race en leek ook in race twee op weg naar winst. Helaas hield de ketting het niet tot het einde van race uit en moest Lahaye opgeven met mechanische pech. Datzelfde lot werd ook Pryzbylak beschoren. Hij viel kort voor het einde van race drie uit met, jawel, een ketting probleem. Lahaye maakte een sterke remonte in de derde race en stelde zijn tweede plaats in de einduitslag veilig. Franssen was echter de dag winnaar dankzij twee tweede plaatsen en een overwinning. Lahaye werd tweede, Mick Nolten derde. Die laatste podiumplek was erg welkom voor Nolten die na veel pech eindelijk loon naar werken krijgt. De strijd om de laatste podiumplek was in race drie bijzonder spannend maar Nolten stelde zijn podium veilig al moest hij Filip Wojtowicz nog laten voorgaan in de laatste race van het weekend.

Bij de Senior Plus was Michael Cool de snelste in de kwalificaties. Ook in de races hield Cool het tempo strak al kon Rob van Rompuy, uitkomend in de GentleMax goed mee! Helaas viel hij uit in race twee waardoor hij zijn kansen op winst teniet zag gedaan worden. Michael Cool reed zonder enige zorg naar winst en dat deed zijn vader Frans Cool netjes over bij de GentleMax.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet