Belgian Max Challenge (BMC)

Karting: BMC: Mooie races in magere startvelden

Op karting Genk werd afgelopen weekend de tweede ronde van de Belgian Max Challenge afgewerkt. Hoewel het kampioenschap de voorbije jaren enorm populair was, was het deelnemersveld dit weekend ondermaats. Gelukkig heb je voor een spannende strijd om winst geen 40 piloten nodig, al hopen we wel dat er voor de volgende manche in Kerpen heel wat meer deelnemers present zijn.

Tekst: Philippe De Roeck

In de MicroMax was de strijd als vanouds. Racen om iedere centimeter, waanzinnig mooi om volgen. Senna Versluijs won twee van de drie races en pakte daarmee opnieuw de dagwinst. Tom Braeken, aan zijn eerste seizoen bezig klokte als tweede af. Lewis Moulaert scoorde opnieuw een podium. Hij maakte een uitstapje door het gras in de eerste race en dat kostte hem de nodige punten. Gelukkig wist hij wel de tweede race te winnen wat hem naar het podium bracht.

Ook in de MiniMax wist de top drie er een mooie wedstrijddag van te maken. Kai Rillaerts, Thomas Martens en Milan Coppens waren de mannen die het mooie weer maakten voor de winst. Coppens leek net wat snelheid te kort te komen om de winst te pakken. En hoewel Coppens goed meekon vooraan, zat de winst er niet in. Ook Thomas Martens kon de zege niet naar het GKS kamp brengen. Hij reed drie behoedzame races, is op weinig fouten te betrappen maar miste net da tikkeltje om het Rillaerts lastig te maken. Niet dat Rillaerts er niet voor moest vechten, maar hij was de verdiende winnaar van het weekend. Enkele zeer gewaagde acties toonden dat Rillaerts heel wat progressie heeft geboekt deze winter.

Negen Junioren, dat viel ons wat tegen. Maar de races die we zagen, dat was een ander verhaal. Luca Leistra, Ilian Bruynseels, Kobe Pauwels, Justin Polman en Nick Cuppens. Dat waren de vier die er vooraan een hele mooie strijd van maakte. Op en soms over de schreef. Race twee was daar het beste voorbeeld van met straffen voor Bruynseels wegens inhalen over het rood-wit gestreept in de eerste bocht en voor Leistra voor een te harde tik op de bumper van Bruynseels. Leistra wist met uitzondering van race twee, alle races te winnen en won zo het dagtotaal voor Kobe Pauwels en zijn teamgenoot Nick Cuppens. Justin Polman werd vierde, Bruynseels vijfde.

Ook in de Senioren was het deelnemersveld beneden de verwachtingen. Thuisrijder Dylan Lahaye, Xander Pryzbylak en Miles Apps maakten vooral race twee mooi om volgen. Apps had de leiding maar ging te vroeg verdedigen, kwam slecht weg en Lahaye kwam langszij. Een ronde later beging de Engelsman dezelfde fout in de verdediging op Pryzbylak waardoor ook hij langszij kwam. Lahaye pakte met drie op drie opnieuw de dagwinst, Apps werd tweede, rookie Pryzbylak derde.

In de DD2 was het glorie moment voor Gilles Puelings eindelijk daar. De altijd goedlachse GKS'er pakte zijn alles eerste poleposition en wist in alle drie de races de winst te pakken. Makkelijk had hij het evenwel niet. Carl Cleirbaut moet je het vak niet meer leren, hij maakte het Puelings dan ook niet makkelijk maar kwam net wat te kort voor een definitieve aanval in de eerste race. Puelings won zo uiteraard het dagklassement voor Nick van Vugt en Tim Verelst. In de DD2 Master klasse wist Alexander Durlinger Carl Cleirbaut Sami Sazlik af te houden.

In de GentleMax en Senior Plus was er een duidelijke hiërarchie terug te vinden. Rob van Rompaey won in de Gentlemax alle drie zijn wedstrijden, drie keer voor Frans Cool en Thiery van Kerckhoven. Net hetzelfde verhaal in de Senior Plus waar David Vromman drie op drie scoorde voor Thomas Decrolier en Jerome Semal.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet