Chrono NK 4-takt

Chrono karting Nederlands Kampioenschap 4Takt; Maagdelijk

Deze tweede race om het Nederlands Kampioenschap Karting in de 4-Takt vond plaats op de maagdelijke nieuwe asfalt laag van Circuit Park Berghem. Na een aantal weken gesloten te zijn geweest opende Berghem een aantal dagen voor het NK weer de deuren met voor de rijders en monteurs een geheel nieuwe uitdaging. De fantastisch strakke nieuwe asfalt laag is namelijk totaal anders dan het oude asfalt en zoals velen weten is nieuw asfalt meestal gladder, zeker in de regen.

20170402ChronoBerghemIMG 7150

tekst: Raymond Lansink
foto's: Michael Melis

En regenen deed het in Berghem

Na een droge vrijdag tijdens de vrije trainingen gingen tijdens de vrije trainingen van Zaterdag de hemelpoorten open. De paddock stond blank evenals de baan en de regenspecialisten konden hun hart ophalen. Op zondag morgen was het gelukkig droog en na de vrije trainingen nog op een natte baan afgewerkt te hebben vonden de kwalificaties gelukkig op een vrijwel droge baan plaats.

20170402ChronoBerghemIMG 7198

Cadet 160

De Cadetten kwamen deze zondag als eerste in actie en de vraag was wie gaat Max Knapen afstoppen. Max kwam na het eerste NK als grote overwinnaar uit de bus met drie keer race winst en is er op gebrand zijn koppositie in het NK te verdedigen. In de kwalificatie was Max er nog niet bij, Luke Visser zette de Toon. Met bijna 0,4 seconde voorsprong pakt hij pole position, alleen wint Max wederom alle drie de wedstrijden en bouwt zijn voorsprong in het NK flink uit. Luke Visser werd twee keer tweede en pakt ook de tweede plek in de dag rangschikking. Maar vooral mooi om te zien is dat zich vooraan twee andere coureurs meldden die ineens vol mee kunnen doen om de prijzen. Wout Hoffmanns en Sam Calis hebben de aansluiting gevonden en zullen zeker nog mooie dingen laten zien.

20170402ChronoBerghemIMG 0105

Groei al in zicht in de Parolin Rocky

In de Parolin Rocky zagen we dat de dames en heren coureurs sinds de vorige wedstrijd flink getraind hadden. De onderlinge verschillen waren kleiner dan tijdens de ouverture, en er zat een stuk meer spanning in de wedstrijden. De man van de dag was Enzo Bol, die het eerste weekend al wel aan het podium mocht ruiken maar net tekort kwam en nu twee keer de winst pakte en een keer tweede, en natuurlijk de dagwinst. Bruno Mulders die tijdens het eerste NK door een slecht resultaat in race drie niet vol uit de verf kwam scoorde nu een eerste, tweede en derde plaats en tweede in de dag ranking. De derde plek ging naar Tim Gerhards die wederom drie keer naar het podium reed en kampioenschapsleider Enzo Bol op de voet volgt.

20170402ChronoBerghemIMG 7857

Grand Slam of karting.

De wankel actie waarbij deelname aan wedstrijd twee,drie en vier gratis deelname betekend voor wedstrijd vijf en zes had gedeeltelijk succes. Drie extra deelnemers sloten aan en zorgden ervoor dat er nu 12 ronkende wankels aan de start staan. Die extra deelnemers lieten Lucas Vermaas koud, hij pakte pole en drie overwinningen en bracht daarmee zijn seizoen totaal al op 5 en pakt tevens met ruime voorsprong de leiding in het kampioenschap. De tweede plek in het dag klassement gaat naar Michael den Herder die ook het baanrecord meeneemt naar huis en de derde plek gaat naar Stef Jonker die de eerste race van het seizoen mistte. De eerste wedstrijd van de dag oogde Stef nog wat roestig maar daarna was de beer los en scoorde stef een mooie tweede en derde plaats. De winst bij de junioren ging naar de enige deelneemster Kim Bosman, maar we moeten daarbij aantekenen dat Kim qua tijden gewoon met de heren mee blaast.

20170402ChronoBerghemIMG 0127

RK1 competitievervalsing?

Nee natuurlijk niet. Wat kan Rob Lucassen er nu aan doen dat hij een eigen kartbaan heeft? Hij is gewoon snel en slim in de kart en heeft ook nog een geweldige kart beheersing zoals een actie in de tweede rond van race twee laat zien. De nummer twee verremt zich, lift de achterwielen van Rob maar hij vangt de kart geweldig op en wint zijn tweede race van de dag. Bart Sommer de kampioen van 2016 pakt de winst in race drie en de tweede plek van de dag. De meest blije man staat echter op de derde plek van de dag ranking. Mike Geel behaald in zijn tweede RK1 race een podium plek en is door het dolle heen met deze mooie podiumplek.

20170402ChronoBerghemIMG 8603

World Formula, de vier musketiers

Terwijl Hemza Bankaddour in het eerste race weekend nog met kop en schouders er bovenuit stak kon het dit weekend alle kanten op. Mede door een uitval van Hamza in race twee kon hij niet het gevecht aangaan met Bas Bezemer die de eerste twee races won voor Lars Kokke en zo de volle winst pakte over de dag voor Lars en Hamza.

20170402ChronoBerghemIMG 8507

Strakke leideing

Het mag gezegd worden dat de wedstrijdleiding dit weekend de wind er goed onder had, het jonge relatief nieuwe team officials liet zien dat ze de races goed "lazen" en lieten de dames en heren coureurs racen zonder de wedstrijd zoals we in het voetbal wel eens zien kapot te "fluiten". Volgende race Spa Francorchamps.

20170402ChronoBerghemIMG 7221

[Meer informatie: www.chrono.nl]
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet