Belgian Max Challenge (BMC)

Karting: BMC: Belgian Max Challenge van start op Karting Genk

Mini

De kop is er af! Op Karting Genk werd gisteren het nieuwe karting seizoen op gang geschoten. En dan ging het niet om een wintercup of testdag, het was de Belgian Max Challenge die op zijn thuis circuit aan zijn eerste van 6 wedstrijd weekends begon.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis

Met de afschaffing van de Mojo band en de komst van Vega waren we wel benieuwd naar de verschillen in ronde tijden. De Senioren bleven status quo maar de Junioren pitsen een flink stuk van hun tijd af en benaderen de tijden van de Senioren tot op minder dan een halve seconde.
Micro

De MicroMax beet de spits af. Regerend kampioen Kris Haanen verkastte naar de MiniMax en verdedigde zijn titel dus niet. 8 jonge talenten kwamen aan de start om Haanen op het einde van het seizoen op te volgen. Het was Lewis Moulaert die de eerste pole van het seizoen opeiste voor Senna Versluijs en Amaury Meertens. Het was Senna Versluijs die de eerste race knap wist te winnen. Het jonge kereltje, met een duidelijke boodschap voor het goede doel, haalde het voor Meertens en Moulaert. Race twee werd een ander verhaal. Het was dit keer Dani van Ruiten, die race 1 als vijfde finishte die dit keer won voor Meertens en Versluijs. Versluijs was de grote pechvogel in race drie en kreeg een DQ achter zijn naam wegens het niet conform zijn. Moulaert wist knap te winnen voor Meertens en Douwe Dedecker. Met verschillende winnaars was het dus al meteen een spannend eerste wedstrijd weekend in de MicroMax, veel belovend voor wat zal komen! Meertens haalde het in het dagklassement voor Moulaert en Van Ruiten.

Met acht deelnemers mag de MiniMax nog wat aangedikt worden al is het niveau in deze klasse wel sterk te noemen. Kai Rillaerts mag vanaf dit jaar tot de titelkandidaten gerekend worden en dat bewees hij met de pole voor Donny Hoedt en Thomas Martens. Rillaerts was niet te stoppen dit weekend en scoorde in de races een knappe drie op drie. Twee keer werd Donny Hoedt tweede, dat leverde de Rookie meteen P2 op in het eindklassement. Thomas Martens wist ook iedere race in de top drie te finishen en nam de laatste podiumplaats voor
zijn rekening.

Junior 2

Luca Leistra nam de pole in de Junioren voor zijn rekening. Hij maakte na de winter de overstap van GKS naar het team van Birger Bouvin en bewees tijdens de Eurochallenge Wintercup in Campillos al bloed snel te zijn. Mike van Vugt en Justin Polman volgden binnen de tiende van een seconde op Leistra op plaatsen twee en drie. Leistra kon in de eerste race van de dag zijn koppositie niet behouden. Hij moest een plaatsje toegeven aan Nick Cuppens die mooi naar voor kwam. In race twee en drie was het Illian Bruynseels die zegevierde. De titel mag het enige doel zijn voor Bruynseels die zeker over de snelheid beschikt. Twee racewinsten en een vijfde plaats brachten de Vici Motorsport rijder de dagwinst en de leiding in het kampioenschap. Leistra werd tweede terwijl Nick Cuppens, nog een titelkandidaat, derde werd.

Myles Apps pakte met een 54.795 de pole in de Senioren, die tijd was overigens maar twee tienden sneller dan de pole van Leistra in de Junioren... Lars van Vark en Filip Wojtowicz reden naar een tweede en derde tijd. Van Vark was de te kloppen man dit weekend. Naast zijn talent als regenrijder bewees de Nederlander in dienst van Jan Daems ook in het droge zijn mannetje te kunnen staan. Hij pakte met twee op drie de dagwinst bij de Senioren. Dylan Lahaye kwam mooi terug na een tiende chrono en won de laatste race. Hij werd tweede
in de daguitslag na Van Vark en voor Apps.

Gentle

Bij de Senior Plus en de Gentlemax was het David Vromman die de snelste tijd wist neer te zetten in de kwalificaties. Hij was nipt sneller dan Rob Van Rompaey en Michael Leenders. Leenders wist alle drie de races te winnen en was daarmee dik verdiend de dagwinnaar. Rob Van Rompaey deed net hetzelfde bij de Senior Plus waardoor ook hier alleen maar verdiende winnaars naar het podium mochten!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet