CIKFIA

Karting:CIKFIA: de Conto en Hiltbrand pakken KZ wereldtitels in Zweden. Haverkort en Goldstein schitteren in Academy

Paolo De Conto en Pedro Hiltebrand zijn dit weekend Wereldkampioen karting geworden in de KZ en KZ2 schakelklasse. De Nederlanders presteerden sterk maar misten net het podium.

Tekst: Philippe De Roeck

In de Academy schitterde Kas Haverkort in de finale. Nadat Xavier Handsaeme de vorige ronde in Zuera wist de winnen was het opnieuw een Nederblelg die aan het langste eind trok. De Belg Elie Goldstein presteerde erg sterk en lag lange tijd tweede in de finale. In de achtste ronde plaatste de Belg de aanval op de leider en ging naar de eerste positie. Haverkort ging vlot mee en nam P2 in handen. Net voorbij Halfweg koers ging Haverkort naar de leiding. Goldstein gaf niet op maar moest genoegen nemen met P2 na winnaar Haverkort. De Britt Bradshaw werd vierde en is de Academy kampioen. Senna Van Walstijn werd mooi zevende, Xavier Handsaeme werd 34e.

Felice Tiene kwam bij de start van de KZ2 finale het beste van de lijn. De Italiaan nam de kop voor Mosca en Vigano. Mosca zette de leider onder druk terwijl Pedro Hiltebrand zijn mindere start goed maakte en op zijn beurt Mosca onder druk zette. Mosca moest in de tiende ronde naar de kant met een motorcrosser terwijl regerend Europees kampioen Fabien Federer zich in de strijd kwam moeien. Hiltebrand ging naar de leiding en noteerde snelste tijd. Dat was nodig om een sterke Federer op afstand te houden. Hiltebrand, die in Genk Europees kampioen OK werd, bleef sterk voorop en pakte de titel voor Federer en Benjamin Tornqvist. Marijn Kremers was met een tiende tijd de beste landgenoot.

De te kloppen man in de KZ bleek al snel Paolo de Conto te zijn. Hij was tijdens de heats op zaterdag al onklopbaar en pakte ook op zondag de overwinning en de wereldtitel mee naar Italië. Hij neemt de titel over van Jorrit Pex, die vorig jaar in Le Mans nog de snelste was op het WK. In de finale kregen we een spannende strijd te zien. Ardigo kwam het beste weg, Abasse nam de leiding halfweg de wedstrijd en Paolo de Conto kwam op het juiste moment weer op kop om de titel te pakken. Bas Lammers werd beste Nederlander op een vierde plaats. Resultaten onder voorbehoud.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet