Chrono NK 4-takt

NK 4Takt: Het resultaat van de vrouwen hand.

Sorry voor deze rare titel van een stukje over het NK 4Takt karten maar het moet toch even gezegd worden en dan maar beter direct voordat we het vergeten. Wat lag de kartbaan in Emmen er dit weekend fantastisch bij, de dochters van Piet Rodenburg die tegenwoordig de scepter zwaaien op de kartbaan hadden perfect werk verricht (natuurlijk met hulp van Piet) en een optimale omgeving geschapen voor een mooi race weekend. De strakke organisatie in de handen van die andere "sterke" vrouw Gaby vd Burgt doet de rest, de twee dagen NK 4Takt verliepen op rolletjes.

KP070184

Tekst:  Raymond Lansink
Foto's: Michael Melis

Wat betreft het racen was er weer veel te beleven op Emmen, dit ook door Pluvius die tot nu toe elke wedstrijd van het NK 4Takt van zich heeft doen spreken. Wat waren het weer heerlijke onvoorspelbare races, en wat blijft het mooi om Cadet 160 en Parolin Rocky's op slicks in de regen bezig te zien.
Alleen zo leer je echt RACEN. Wat betreft de Cadet 160 lijkt Mika van de Scheur dit weekend de beslissende klap te hebben uitgedeeld aan Summer Webb die de eerste twee wedstrijden van de dag niet in de buurt kon komen van de podium plaatsen en kostbare punten verloor in de strijd op het kampioenschap. Wie wel goede zaken deden zijn Hendrik en Lisanne Kielstra die tweede en derde werden en beiden gelijk in de punten eindigden. Na Emmen staat Mika 10 punten los van Summer, niet onoverbrugbaar maar met een Mika in deze vorm ook weer niet eenvoudig, oftewel we kijken uit naar de laatste twee wedstrijden van 2016.

KP071429

In de Parolin Rocky lijkt de strijd om het kampioenschap al gestreden. Daan Richartz leidt met een straat lengte voorsprong maar zeker Melvin Elzinga heeft het nog niet opgegeven. Melvin pakte twee welverdiende overwinningen maar bovenal kwam hij flink dichter bij in het kampioenschap aan Mees vd Rijdt die absoluut snel onderweg was maar net de snelheid mistte om het Melvin moeilijk te maken. Na streep resultaat is Melvin Mees zelfs voorbij maar met nog twee races te gaan is hier nog van alles mogelijk. Wat nog wel opviel is dat Nick Gerhards definitief de aansluiting met de top heeft gevonden. Vanuit het achterveld de eerste twee races dit seizoen tot twee keer top drie dit weekend, oftewel de Parolin Rocky is weer een groeibriljante rijker.

KP071613

In de WF Briggs & Stratton een drama voor Rick van den Hoek die een DQ te verstouwen kreeg waardoor hij van de grote uitdagen van Tijmen Boos tot figurant degradeerde en dat is zeer spijtig voor één van de smaakmakers van het kampioenschap. En ja Tijmen Boos die dit weekend weer twee van de drie races won die kan het kampioenschap eigenlijk niet meer ontgaan. Ook Ruben Meschendorp die wel de wil heeft maar net niet de snelheid kon met drie tweede plaatsen het gat op Boos niet dichten. Dit neemt niet weg dat we in de WF Briggs weer hartverzakkende acties gezien hebben die de sport zo leuk maken.

KP070963

Jordy van Eijk, Bart Sommer en Kim Bosman voeren het kampioenschap in de RK1 aan maar kregen om maar in wielertermen te gaan geen poot aan de trapper tegen Bastiaan van Loenen die een gastoptreden had in de RK1. Van Loenen kwam zag en overwon startend vanaf de laatste plaats door een DQ na de kwalificatie, en dit met een derde plaats en twee keer winst. Kim Bosman was de zekere en constante factor, en de best of the rest met winst in race één en twee keer tweede. Bart Sommer had niet zijn dag en zag Jordy van der Eijk passeren in het kampioenschap, dit echter zonder streep resultaat. Met streep staat Sommer nog steeds (zij het nipt) aan de leiding.

KP070978

We kunnen stellen dat Emmen de kampioenschappen met uitzondering van de World Formula Briggs & Stratton op scherp gesteld heeft en we mogen uit kijken naar twee hele mooie en vooral spannende afsluitende weekenden in het NK 4Takt.

Voor de tussenstand in het kampioenschap klik op onderstaande foto.

KP079685
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet