RGMMC

Karting: RGMMC: Buys en Lamborelle heer en meester tijdens laatste Eurochallenge in Salbris

Beiden waren ze even van het strijdtoneel verdwenen maar beiden zijn ze helemaal terug. En hoe ! Dylan Buys (Junioren) en Lars Lamborelle (Senioren) wisten beiden op een fantastische manier de laatste ronde van het EK Rotax Max in Salbris te winnen ! Axel Charpentier (junior), Nicolas Schoell (senior), Kevin Ludi (DD2) en Martin Pierce (DD2 Masters) zijn de nieuwe Europese kampioenen !

Tekst: Philippe De Roeck

Salbris staat al jaren op de Eurochallenge kalender, dit jaar als laatste manche van het kampioenschap. De Franse baan is bij onze landgenoten verre van onbekend maar het succes waar Buys en Lamborelle voor zorgden is toch vrij uitzonderlijk. We moeten dan ook enkele jaren terug in de tijd toen onder meer Schippers, Esmeijer, Eerden en van den Brand voor de overwinningen zorgden op dit niveau. Dat lijstje kan trouwens nog een pak verder aangevuld worden. Zo was Lamborelle al eerder succesvol, hadden we natuurlijk nog Joey van Splunteren die Europees kampioen werd en pakte Jordy van Moorsel de Wereldtitel!

In de Junioren was Buys hal het gehele weekend erg snel onderweg. Een korte regenbui, net voor de start van de prefinale maakte de baan wat verraderlijk. Buys nam geen risicos en finishte als tweede na de race vanaf pole te zijn gestart. Enzo Valente nam meer risico en reed van zes naar één startte de finale vanaf de pole.
Een compleet ander verhaal in de finale later op de dag. Buys aarzelde niet en ging al snel naar de kop om een gat van maarliefst zeven seconden bij elkaar te rijden tot aan het zwart wit geblokt ! Daarachter werd de strijd om de laatste podiumplaatsen fel bevochten. Valente werd tweede, Mark Kimber derde.

Rinus van Kalmthout, Denis Mavlanov en Lars Lamborelle speelden de hoofdrol in de Senior prefinale. Lamborelle vertrok vanaf de pole maar van Kalmthout en Mavlanov vochten het grootste deel van de race om de leiding en dan is Lamborelle natuurlijk de lachende derde die naar het einde toe aansloot, er voorbij ging en won voor Mavlanov en van Kalmthout. De Nederlander kreeg na de race nog een tijdstraf en werd zo pas 12e.
In de finale kreeg Lamborelle opnieuw af te rekenen met een sterke tegenstander. Adrien Renaudin en Lamborelle reden snel een gaatje bij elkaar, weg van alles en iedereen. In de laatste ronde plaatste Renaudin een eerste aanval die meteen slaagde maar Lamborelle remonteerde en pakte de leiding meteen weer over om deze niet meer af te staan. Lamborelle won voor Renaudin en Jordan Brown Nutley

Kevin Ludi is de nieuwe Europese kampioen in de DD2. Hij ging in de finale snel voorbij aan Constantin Schoell die de beste start had. Ludi won en verzekerde zich van de titel. Hij kwam dan ook meteen binnen in de finale om een mogelijke straf te ontlopen. Schoell won de finale dan ook van start tot finish !
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet