Belgian Max Challenge (BMC)

Karting: BMC: Belgian Max Challenge weer in actie op thuiscircuit in Genk

Start

Een ideaal kart weertje, dat was het afgelopen zondag in Genk waar de vierde ronde van de Belgian Max Challenge plaatsvond. Na races in Genk, Spa en Kerpen was dit pas de tweede keer dat het kampioenschap op de thuisbaan in Genk in actie kwam. Er staat nu nog een ronde te wachten op het prachtige Mariembourg alvorens af te sluiten in Genk, eind
oktober.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis


Micro 2

In de MicroMax kwamen jammergenoeg slechts 5 piloten in actie. Er ontbraken enkele vaste waarden maar dat geeft outsiders wel de kans om zich te tonen. De pole ging naar Kris Haanen voor Bryan Laudenberg en Senna Versluijs. Met drie verschillende winnaars in drie races was alles mooi verdeeld. Senna Versluijs pakte de dagwinst dankzij twee tweede plaatsen en winst in de eerste race. Hij liet Kris Haanen en Bryan Laudenberg achter zich.

Mini 2

Onder de dertien deelnemers van de MiniMax, drie grote kanshebbers op de titel. Dat waren zoals vooraf verwacht Luca Leistra en Kobe Pauwels maar ook Mike van Vugt mag daar zeker bij gerekend worden. Leistra pakte een overtuigende pole voor Pauwels en Senna Behets. In de drie races stond er geen maat op Kobe Pauwels die alle drie de races won en helemaal klaar lijkt te zijn voor de Eurofinale in Oostenrijk. Luca Leistra legde beslag op de tweede plaats voor Senna Behets.

Junior

In de Junioren ging de pole naar de immer snelle Leroy Jagesar. Ilian Bruynseels kwam zoals zo vaak erg kort in de buurt en reed een tweede tijd, op amper 0.02 seconden van de pole. Tijmen van der Helm zette een derde tijd neer.
Race een en drie werden gewonnen door Bruynseels. Race twee verliep minder goed waardoor Jagesar optimaal profiteerde. Twee keer tweede en keer winst volstonden om de dagwinst te pakken voor Bruynseels en van der Helm.

Met een 55.9 was de poletijd van Berkay Besler in de Senioren ongewoon traag. Het beloofde wel spannend te worden want het zat allemaal niet zo heel ver van elkaar. Jonathan Hoggard en Lars Lamborelle werden tweede en derde. Berkay Besler was de snelste van de dag voor rookie Noah Roovers en Max Timmermans. Een jaar geleden kondigde Timmermans zijn afscheid aan maar was meer dan ooit aanwezig in het wereldje als monteur. Zondag stapte hij weer in bij Daems en dat loonde. Een straf in race een deed Timmermans ver terugvallen en zo was P3 al bij al lang niet slecht.

Gepts

In de DD2 was het Ian Gepts die de toon zette. Gepts, kon mee met de beste uit de DD2 klasse en won dan ook het algemene klassement na drie races. In de kwalificaties was het Michael Cool die de snelste was en de pole pakte voor Mathieu Collin en Gepts. Achter Gepts, die twee keer won, werd Cool tweede en Nick van Vugt derde. In de DD2 Masters won Alexander Durlinger het dagklassement.

Michael Leenders pakte de pole in de GentleMax/Senior Plus. Hij was sneller dan Robert van Rompaey en Luc Busschots. In de races was Dominique Duparc sneller dan alles en iedereen. Hij won twee van de drie races en pakte daarmee het dagklassement voor Leenders en Sylvain Kapusi. In de GentleMax. Ook Luc Busschots wist in de GentleMax twee wedstrijden te winnen. Hij won dit dagklassement voor Van Rompaey en Marc Novak.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet