Chrono NK 2-takt

Chrono 2Takt NK4 Kerpen, wie word er Halbzeitmeister

Ja een echt Duits ding dat halbzeitmeister. Oftewel wie slaat er nog net even een gat naar de concurrentie voordat we aan de tweede seizoenshelft beginnen na de vakantie fun. De voorwaarden voor een mooi raceweekend werden in ieder geval door pluvius geschapen, twee dagen regen en een droge race dag oftewel alle coureurs begonnen bij 0 en de afstelling was een beetje gokken en een beetje ervaring. En dit kwam de spanning in de wedstrijden zeker ten goede.

Tekst: Raymond Lansink
Foto's: Michael Melis

LogoKP064456

Bij de Micro Max ging Robert de Haan in de kwalificatie het beste om met de lastige omstandigheden en pakt een fraaie pole position. Robert was in de zevende hemel na deze prestatie en liet zien dat zijn kampioenschap in de 4Takt vorig jaar eindelijk een mooi vervolg krijgt. In de eerste race van de dag liet Robert zien dat hij in de winning mood was en na een spannende race pakt hij nipt voor Coen Doorn de overwinning. In race twee pakt de nummer drie van race één Lucas Schoenmakers de overwinning en dit met een ruime voorsprong op de achtervolgers.

LogoKP064881

In de derde race van de dag moet het dan gebeuren, wie van deze matadoren pakt de winst en wat doet kampioenschap leider Donny Hoedt die net niet de snelheid te pakken heeft om aan te haken. De finale wedstrijd van de dag was een echte thriller met naast de drie toppers dit weekend Dion Franc die ook de echte snelheid gevonden had. Deze vier heren reden de nummer 5 op 11 seconden en in een bloedstollende laatste ronde pakt Coen Doorn met 0,07 van een seconde voorsprong de winst voor Robert de Haan, Dion Franc (0,2 seconde) en Lucas Schoenmakers (0,5 seconde). Door deze overwinning van Coen pakt hij met twee punten voorsprong de dag winst en belangrijker boekt hij terrein winst op kampioenschap leider Donny Hoedt die nu nog maar 18 punten los staat van de nummer twee in het klassement.

LogoKP050383

Bij de Mini-Max is het lastig om een halbzeitmeister aan te geven. Door een protest zaak in race twee is er geen officiële tussenstand. Wat we wel kunnen constateren is dat er aan de kop hard gereden word en sommige rijders op Kerpen de aansluiting lijken te hebben gevonden. De pole op zaterdag ging naar een ontketende Kobe Pauwels voor Mike van Vugt en Sem van Til. In de eerste race kwam Sem van Til als een duveltje uit een doosje weg bij de start en pakte zijn eerste race overwinning bij de Mini Max dit ruim voor Kobe Pauwels en Mike van Vugt.

LogoKP065062

Race twee liet een geheel ander beeld zien en bracht Mike van Vugt voor Rivaldo Westerlaken en Mark van der Kamp de volle winst. In de derde race van de dag liet weer een rookie zien dat hij ook aanspraak wil maken op het kampioenschap. De kleine Rik Koen reed zoals wij hem ook uit de Micro Max kennen, speels en ongedwongen maar wel scherp. Dit bracht hem de overwinning voor vd Westerlaken en van Vugt, en direct een hele mooie op één van de mooiste banen op de kalender. De dag overwinning gaat naar Mike van Vught nipt voor Rik Koen en Sem van Til, oftewel twee rookies op het podium.

LogoKP067277

The clash, oftewel Max Junioren hotseknotsbegonia racen. Wat hier allemaal weer gebeurde vooral tijdens de start van race één gaat helemaal nergens over. Een bak schade en Colin Caresani uit de wedstrijd met een lichte hersenschudding, dit is niet hoe racen zijn moet. OK, we zagen een paar fantastische races met in de hoofdrol Glenn van Berlo, Leroy Jagesar en Tijmen van der Helm maar er gebeurde teveel om van volwassen racen te praten.

LogoKP065078

De pole ging naar Glenn van Berlo die net voordat een spin van een andere rijder de baan langzamer maakte zijn snelste tijd zette. In de eerste race van de dag snelde Glenn onbedreigd voor Tijmen van der Helm en Leroy Jagesar over de finish. In een spannende tweede race reden de drie hoofdrolspeler dit weekend wederom bij de achtervolgers weg. In een wedstrijd met meerdere wisselingen in de top drie won Leroy Jagesar de wedstrijd voor Tijmen van der Helm en Glenn van Berlo.
De derde race was bijna een kopie van de eerste twee races, echter met één verschil en dat is dat Mika Morien ook de snelheid had gevonden en op de loer lag om toe te slaan. De winst ging in eerste instantie naar Leroy Jagesar voor Glenn van Berlo en Tijmen van der Helm. Echter door een tijdstraf voor Leroy Jagesar aangaande zijn inhaal manouvre op van Berlo viel Jagesar terug in de uitslag en pakte van Berlo op papier de winst. De dag overwinning ging ook naar Glenn van Berlo voor Tijmen van der Helm en Leroy Jagesar.

LogoKP067653

Wereld op zijn kop bij de Max Senioren. Dennis Tijs op pole, dat kennen we. Maar een Roy Curfs en Jordy Westerlaken daar kort achter en kampioenschaps kandidaat van Berlo op 11, dat hadden we niet verwacht. De eerste race wordt een prooi voor Tijs voor Roy Curfs en een ontketende Lars Schiefelbusch die als herboren uit de startblokken kwam. De tweede race was een kopie van de eerste met als grootste bijzonderheid dat Ruurd Bijdendijk bezig was met een opmars vanuit het middenveld en op de vierde plek bleef steken.
De laatste race van de dag was de race van Bijdendijk en Schiefelbusch. De winst ging naar van Berlo maar de strijd tussen Schiefelbusch en Bijdendijk en de jagende Grinwis daarachter is wat de spanning bracht in deze
wedstrijd. In de laatste ronde verschalkte Schiefelbusch Bijdendijk en pakt zo de tweede plaats voor Ruurd Bijdendijk. In de dag uitslag wint Tijs nipt voor Schiefelbusch en Curfs. Wat dit weekend speciaal maakte was dat door de verschillen de afstanden in het kampioenschap verkleind zijn. Helaas is er ook hier door een arbitrage zaak geen tussenstand beschikbaar.

LogoKP067703

Een debutant op de eerste startrij bij de DD2. De Peruaanse PDB rijder Taylor Greenfield reed op een tiende van Joey Alders de tweede tijd, en hij deed dit alsof hij nooit anders dan een DD2 gereden had. In de eerste race ging de winst afgetekend naar Joey Alders en William vd Kaaij als tweede. Greenfield werd ondanks een drie seconden tijdstraf derde dit nipt voor een van een blessure terug gekeerde Chris Sterken. De winst in race twee ging naar William vd Kaaij en een DNF voor Alders en Greenfield. De derde race zorgede door de uitval van Alders en Greenfield voor vuurwerk, want deze mannen wilden maar wat graag terug naar voorten. Joey Alders lukte dit en finishte als derde achter winnaar vd Kaaij en Chris Sterken.
De dag winst ging naar William vd Kaaij voor Chris Sterken en Joey Alders.

LogoKP065469

Bij de DD2 Masters ging de winst naar Wim de Rue die geen concurrentie had van Dennis Kroes die geen enkele van de drie races door technische problemen aan de finish kwam.

LogoKP066769

KZ2 Plus, het leek wel of we naar MiniMax wedstrijden aan het kijken waren. Er werd zo lomp gereden dat je soms dacht dat de heren die toch al wat levenservaring hebben het even kwijt waren. Ik heb zelden zoveel "domme" acties in drie wedstrijden gezien als bij de KZ2 plus. De pole ging trouwens volledig terecht naar Eric vd Pas dit nipt voor Floris Schouten en Guido Tenback. De eerste wedstrijd werd een prooi voor Anton Gidding voor Guido Tenback en de dame die een thuiswedstrijd reed Nathalie Kreitz. Tevens gaat deze wedstrijd de boeken in als de wedstrijd met 4 uitvallers en 6 tijdstraffen (en dit hadden er meer mogen zijn). De tweede wedstrijd is wederom voor Anton Gidding, en als er al iets opvalt in de uitslagen is het dat er 7 rijders niet aan de finish kwamen. Gelukkig stonden in de laatste race van de dag alle koppies weer goed en werd er weer geraced en wisten de meeste rijders weer dat ze in de kart zaten en niet in een banger. Floris Schouten pakt hier de winst voor Gidding en Tenback echter het is niet genoeg om Anton Gidding van de dagwinst af te houden. Tweede van de dag wordt Guido Tenback en derde de snelle dame Nathalie Kreitz.

LogoKP050287

De lijn doortrekken! Dat deed Guust Specken na een zeer sterke DKM het weekend voor de NK. Guust liet tijdens de DKM zien dat hij momenteel met de wereldtop mee kan en pakte met een clean sweep de winst dit weekend bij de Chrono. Met pole en drie keer race winst kun je rustig stellen dat Guust in topvorm is, maar niet alleen Guust maar ook zijn materiaal. Finn Kooijman is ook zo'n rijder die het momentum te pakken heeft tweede in de quali, 3x tweede en twee keer de snelste race ronde.
Maar niet snel genoeg om van Guust te winnen. Ook opvallend was de nummer drie, Joey Hansen. Afgelopen seizoen nam hij afscheid als actieve rijder en nu maakte hij zijn comeback. En dit niet geheel onverdienstelijk, Joey werd derde in alle drie de races en in de dag uitslag. En dit hadden maar weinigen vooraf verwacht.

LogoKP068137

Al met al liet Kerpen dit weekend wederom zien dat het een magische uitstraling heeft op vele karters. Omdat het nu komt omdat de Schumachers, Vettel en andere Duitse grootheden hier de basis voor hun carriere gelegd hebben of dat het gewoon zo'n lekker baantje is om op te trappen.
Maar één ding is zeker Kerpen is gemaakt voor echter racers, dit evenals het circuit waar de volgende race gereden word Francorchamps.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet