Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Karting: Internationaal: Rens Van Pelt kent sterk Europees debuut met vierde plaats in Castelletto

Rens 1

Rens Van Pelt heeft een prima Paasweekend achter de rug. De Belg kwam dit weekend in actie in het Italiaanse Castelletto tijdens de X30 Challenge Europe, zeg maar het Europees kampioenschap voor de X30 klasse. De pupil van Guy De Nies en Francois Slangen mengde zich tussen 64 andere piloten en streed voor het eremetaal. Dat lukte uiteindelijk nét niet maar een vierde plek tijdens zijn eerste Europese wedstrijd in deze klasse is veel belovend!


Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Aron de Belder


Rens Van Pelt verdiende zijn sporen in de Rotax klassen. Vanuit de MicroMax stroomde hij door naar de Mini's, telkens met enkele titels op zak. Tot vorig jaar reed hij in de Rotax Junioren maar eind vorig jaar richtte hij zijn pijlen op iets nieuws, de Iame X30 klasse. En met succes zo blijkt want na een degelijke eerste manche van het Belgisch kampioenschap trok hij dit weekend richting Castelletto voor het EK.

Wennen was het zeker, maar Van Pelt vond snel een goed ritme. Een 31e tijd in de kwalificaties lijkt misschien wat tegenvallend maar het feit dat zijn tijd slechts drie tienden trager was dan de pole bewijst dat alles kort op elkaar zit. De heats op zaterdag verliepen niet helemaal volgens plan. Door een kapotte batterij moest hij een reeks achteraan starten maar Van Pelt vocht terug en stond aan het einde van de dag als 17e geklasseerd, alles was nog mogelijk.

Rens

De felbevochten eerste finale werd gewonnen door Chris Lulham voor Adam Eteki en David Malukas. Rens van Pelt werd zeventiende en hield het beste voor het laatste. Dat bleek zo in de tweede en laatste finale waarin Van Pelt zijn Kosmic richting de kopgroep van het veld stuurde. Het ging er vooraan stevig aan toe en Van Pelt moest vechten voor wat hij waard was. Veel, zo bleek want na een felbevochten finale waarin hij vanaf een vijftiende startplek naar voren stormde werd hij als vierde afgevlagd, met de snelste wedstrijdronde op zijn naam. David Malukas, de winnaar en Callum Bradshaw werden nog bestraft na afloop en schoof Van Pelt twee plekken op richting P2!
Gecombineerd met race één brengt hem dat naar een prachtige vierde positie, op slechts 1 puntje van de Spanjaard Alejandro Lopez die derde werd!

Met dit prima resultaat op zak kan Van Pelt de rest van het seizoen vol vertrouwen afwerken. Er staat de komende maanden nog veel op het spel met wedstrijden voor het Belgisch kampioenschap en het Wereldkampioenschap!
Rens Van Pelt wordt dit seizoen bijgestaan door Vercammen & zn, Agro Vangeel, Argus, Battery Street, tuinaanleg Van Vlasselaer, Megabruin, Groep Callens, Vermant Volvo, All Garden service, budget oil en Lambrechts brandstoffen en Actief interim en reclamewerken

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet