WSK

Karting: WSK: Mooie races met podium voor Ulysse de Paauw in Sarno

Sarno Ardigo

In Sarno werd afgelopen weekend de tweede ronde van de WSK Super Master Serie afgewerkt. De voorbije races die plaatsvonden in het kader van de WSK manches troffen het niet met het weer. Twee weken terug werd op Casteletto nog gesnoeid in het programma. Wegens overtollige regen werden de heats op zaterdag zelfs geschrapt. Het lente weertje van afgelopen weekend maakte het in Sarno dan ook een stuk aangenamer, en dat waren de races ook!

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: KSP

Dat Sodi een ijzersterke winter kende was al duidelijk na het sterke optreden in Casteletto twee weken geleden. Ook dit weekend was de snelheid bij Abasse, Iglesias en Lammers duidelijk aanwezig maar good old Marco Ardigo kende een wederopstanding en dat hebben ze geweten. Hoewel de strijd wederom spannend was, trok de Italiaan aan het langste eind. Startend vanaf P4 reed Ardigo naar winst voor Abasse en Paolo de Conto. Jorrit Pex kwam als vijfde over de meet, Rick Dreezen eindigde zesde na problemen in de kwalifacties en Jonathan Thonon werd zevende. Bas Lammers werd als veertiende geklasseerd maar viel kort boor het einde uit. Zonde, want de meervoudige wereldkampioen had de snelheid te pakken, getuige winst in de prefinale. Dylan Davies werd 17e.

Sarno Travisanotto

Tom Joyner en Nicklas Nielsen maakten weer het mooie weer in de OK klasse. Maar ze waren lang niet alleen. In een spannend slot ging Joyner voorbij aan Nielsen. Met de winst voor het grijpen sloeg het drama toe bij de Britt. De motor liet het afweten waardoor Joyner moest opgeven. Nielsen lag vlak achter Joyner op P2 maar moest een  ertragende Joyner ontwijken waardoor ook hij tijd en plaatsen verloor. De winst was voor Lorenzo Travisanutto voor Clement Novalak en Pedro Hiltbrand. Martijn van Leeuwen zat kort bij de top en werd uiteindelijk knap vijfde terwijl Alexander Gaal een negentiende plek uit de brand sleepte.

Sarno

In de OKJ was er eindelijk positief nieuws te melden uit het birelART kamp van Ulysse de Paauw. De Paauw was de voorbije wedstrijden al bloedsnel maar bekers scoren zat er nog niet in voor de Belg. Tot dit weekend dan want de
Paauw werd derde in de finale die een spannend verloop kende. Isaac Blomqvist en Noah Watt leken uit te gaan maken wie won maar jeugdig enthousiasme zorgde voor contact. Weg kansen op winst... Ivan Shetsov won voor zijn landgenoot Bogdan Fetisov en Ulysse de Paauw. De enige andere Belg in de finale, Charles Weerts, werd 21e
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet