Chrono NK 2-takt

Karting: Chrono NK 2-takt: Hartverwarmende wintercup bij de Chrono

Chrono WC 1 4

Ja een wintercup kan zelfs onder deze barre omstandigheden hartverwarmend zijn. Een hartverwarmend aantal deelnemers. Een hartverwarmend hoog niveau van de wedstrijden. Een hartverwarmend aantal toeschouwers, in de laatste vijf jaar hebben we niet zoveel toeschouwers langs de baan gezien bij een wedstrijd van de wintercup. Wat dat betreft mogen Gaby van de Burgt en haar team zichzelf een klopje op de schouder geven want de aanwezige rijders geven hier een duidelijk signaal af en dat is dat de Chrono haar zaakjes goed voor elkaar heeft.

Tekst: Aangeleverd bericht
Foto's: Michael Melis


Wie de zaakjes ook goed voor elkaar had was de nieuwe wedstrijdleider Arjan Bloch, in zijn eerste race als de grote baas op de baan liet hij niets aan duidelijkheid over. Chapeau om dit neer te zetten onder deze lastige omstandigheden. Zo nu genoeg veren uitgedeeld, het ging deze dag natuurlijk om de dames en heren coureurs en ja zoals gezegd dit was vuurwerk.
Bij de micro max stonden maar liefst 18 coureurs aan de start, een unicum in de wintercup en nog nooit vertoond op de Nederlandse kartbanen. En wat werd er mooi gestreden, echt actie overal op de baan en een super gave winnaar. Een nieuwkomer in de micro max en de Nederlands Kampioen in de Parolin Rocky 4Takt pakt hier gewoon even de winst 0,3 seconden voor een zeer sterk rijdende Dion Franc. Zijn naam? Robert de Haan, onthoud die naam deze jonge racer komt er aan.
Bij de mini max wederom een kwantitatief en kwalitatief startveld met aan de kop van het veld toch wel twee verassende namen. In de MiniMax staan sowieso veel debutanten aan de start en dat beloofd dan ook voor het Nederlands kampioenschap volle startvelden en dat is een mooi vooruitzicht. Maar goed Rik Koen zette pole met twee man binnen een TIENDE van een seconde achter zich. Oftewel wederom een rookie aan kop. Helaas kon Rik deze pole niet omzetten in winst en haalde hij zelfs in de finale de eindstreep niet. Rivaldo van Westerlaken haalde de eindstreep wel en dit als eerste zowel in de pre-finale als in de finale dus ook de terechte winnaar.

Chrono WC 1 3

Bij de Max Junioren zette Leroy Jagesar de lijn van vorig jaar door. De runner up in het kampioenschap won de wedstrijd en deed dit op indrukwekkende wijze, ook al zag dit er na de pre-finale niet naar uit want wat was van Berlo snel. Zo uit de mini max vooraan mee rijden in de kopgroep bij de junioren is geen gemakkelijke opgaaf. Wat ook opviel bij de junioren was Team TKP die liefst 9 rijders aan de start had bij de junioren. Het ziet ernaar uit dat dit team zich meer en meer profileert als het junior team. Maar waarvan?
We hadden het net al over van Berlo, nou de oudste van de twee van Berlo's op de kartbaan veegde met iedereen de baan aan. Samen met zijn monteur Max Timmermans kwamen zagen en overwonnen ze en hoe. Pole en race winst in de pre-finale en finale dit beloofd wat voor de toekomst. Wie ook een overwinning behaalde maar dan op zichzelf was Ruurd Bijdendijk, hij steeg boven zichzelf uit en scoorde een tweede plek maar gaf de credits aan zijn monteur de goedlachse "bullebak" Jack Eerden die samen met zijn pupil het onmogelijke mogelijk gemaakt heeft.

Chrono WC 1 1

De KZ2, wat was het weer mooi alleen al omdat mijn persoonlijke favoriete weer eens mee deed. Beitske Visser reed mee om in conditie te blijven voor wederom een seizoen FR 3.5 en dat deed ze met plezier. Wie ook plotseling aan de start stond is ex europees kampioen in de Rotax Max Joey van Splunteren, ditmaal op een Birel. Ja Joey is van alle merken thuis. Maar de Birel lag hem goed want hij reed nipt voor Beitske pole en hij won van kop af de eerste race dit voor Richard verschoor die in de laatste ronde Beitske Visser verschalkte die na deze move terugviel naar de 11e plek. In de Finale was Joey ontketend en rijd ogenschijnlijk met twee vingers in de neus naar een voorsprong van 10 seconden en wint zo de eerste wintercup. Ik zou bijna zeggen het team dat Joey binnenhaalt haalt in 2016 ook het kampioenschap want de man is getergd en in vorm.
Ja en dan de zware mannen, de mastodonten van de kartsport de KZ2+. Vooraf had ik mijn geld gezet op de sterk in vorm verkerende Erik Hellemans maar na de eerste race moest ik al kleur bekennen, er is gewoon nog geen kruid gewassen tegen Guido Tenback. Guido wint op indrukwekkende wijze deze wintercup en laat zien nog steeds gas te geven als een jonge god.

Na deze zoals al eerder gezegd hartverwarmende wintercup kijken we halsreikend uit naar de afsluiter want dit kan alleen maar mooier worden. En oh ja voor de thuisblijvers die denken dat ze na de wintercup gewoon even aanhaken. Geloof mij VERGEET HET MAAR want deze mannen zijn al flink opgewarmd voor het NK 2016.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet