GrandFinals

Karting: GrandFinals: Wisselend succes na kwalificaties in Portimao

1185 20151110

Woensdag 11-11-2015, de dag van het gekken getal het begin van het carnavalsseizoen en het echte begin van de Rotax Grand Finals 2015. Eindelijk ging het om iets na anderhalve dag vrij trainen, en dat werd ook tijd ook volgens de meeste rijders.

De oneven junioren mochten als eerste aan de bak in de kwalificatie met daarin Leroy Jagesar en Danny Kroes. De beide coureurs zaten er goed bij met een 15e plek voor Leroy en een 16e voor Danny in hun groep maar ze wisten ook dat de tweede snellere groep nog moest komen en dat maakte dat ze nog even moesten afwachten wat deze groep met daarin ook Dylan Buys ging doen. Als snelste BeNe deelnemer kwam Kenzo Aerts over de meet met een 14e plek in zijn groep en tevens 14e overall. Na afloop werd hij teruggezet op de grid wegens het duwen van een andere rijden. Dylan Buys reed de 18e tijd maar door de snellere groep reed hij de 19e tijd overall. Leroy Jagesar en Danny Kroes reden een achteraf teleurstellende 39e en 40e plek overall wat voor morgen een startplek in de tweede helft van het startveld oplevert. Oftewel extra aandacht gaat van ons uit naar Leroy en Danny want naast snelheid zullen ze ook een dosis geluk nodig hebben.

Bij de Max Senioren kwamen 4 Nederlanders aan de start en als we de vrije trainingen mochten geloven kon de kwalificatie een feestje worden. Helaas werd het dat niet! Leonard Hoogenboom reed in zijn groep naar een 14e plek en Rinus van Kalmthout een 23e plek. Het leek wel of zijn kart stil stond, heel erg jammer. Luc Willemse deed het iets beter met een 5e plek in zijn groep en liet zien dat zijn snelheid het afgelopen EK seizoen geen toeval is. De grootste teleurstelling kreeg Dave Blom te verwerken, zijn eerste twee ronden waren snel de beslissende derde en vierde ronde brachten niet wat hij in de trainingen had laten zien. 23e in zijn groep. Deze uitslagen resulteren in een 11e overall voor Luc, Leonard Hoogenboom vinden we terug op de 28e plaats, Rinus van Kalmthout 44e en Dave Blom 47e en dat is niet wat wij van deze kwalificatie verwacht hadden. De Belg Felix Warge volgt net daarachter op P49

1046 20151111

Lorenzo van Riet en Roy Bakker moeten vanaf morgen vol aan de bak tijdens de heats. Lorenzo eindigde zijn kwalificatie twee plekjes achter Rubens Barichello en start vanaf de 31e plek. Na zijn tweede tijd in de afsluitende vrije training is dit zeker voor Lorenzo teleurstellend. Roy Bakker onze Nederlands kampioen vinden we nog verder naar achteren op een 56e plek. Vooral Roy moet flink wat plaatsen goed maken om rechtstreeks de finales te halen.
De DD2 Masters moeten voor Nederland de eer hoog houden, Jim Ringelberg en Dennis Kroes eindigden na een goed verlopen kwalificatie op respectievelijk de 5e en 8e plaats in hun groep en 11e en 18e plaats overall. Normaal gesproken zijn beide heren meer racers dan kwalificatie rijders dus dat beloofd nog wat voor de heats van morgen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet