Chrono NK 2-takt

Karting: Chrono: Laatste NK wordt thriller in Kerpen

Chrono 1

Vooraf aan dit weekend was er buiten de Max Senior nog alles mogelijk in dit Nederlands Kampioenschap. Echter door het niet starten van Lorenzo van Riet in de DD2 werd Roy Bakker die alleen nog door domme pech de titel kon mis lopen zonder te rijden al kampioen. Tijdens de races op zondag ging Roy dan ook op zeker en deed zijn plicht. Finishen en de beker met de grote oren ophalen. Bij de Mini Max en Max Junioren was het vooraf een heel ander verhaal, na het strepen van de buitenlanders bleken de rijders nog dichter bij elkaar te zitten dan vooraf gedacht.

Tekst: PR
Foto's: Michael Melis


Chrono 4

Bij de Micro Max ging Justin Polman door een DQ van Rik Koen eerder dit seizoen zonder enige druk aan de leiding van het kampioenschap. Justin rijd al een aantal wedstrijden calculerend en zonder risico. Zo ook op Kerpen waar Justin de nodige punten sprokkelt en zijn twee slechtste resultaten van het seizoen boekt daar hij deze toch kan strepen. Justin ging op safe. De dagwinst ging naar Rik Koen die pole pakte en drie race overwinningen. Rik finisht dit jaar in stijl, en laat zien dat hij een (gelijk)waardig opponent is van Justin Polman en volgend Jaar in de Mini-Max een geducht tegenstander wordt van de gevestigde orde.

Dag uitslag:
1. Rik Koen 165
2. Dani van Dijk 151
3. Lucas Schoenmakers 147

Nederlands Kampioenschap:
1. Justin Polman 1166
2. Rik Koen 1127
3. Dani van Dijk 1058

Chrono 2

Mini-Max, wordt het Kas Haverkort of toch Glenn van Berlo?
Dit had toch eigenlijk het weekend van Kas Haverkort moeten worden. De kleine Kas was in ieder geval vooraf volgens velen de gedoodverfde favoriet echter het mocht niet zo zijn. Een onverklaarbare 3 seconden straf uit de vrije training werd doorgetrokken naar de eerste manche waardoor Kas in plaats van tweede, vijfde werd en hierdoor zijn voorsprong in het kampioenschap zag draaien naar een kleine achterstand. Een echte thriller werd het in race twee, van Berlo pakt kop start en rijd weg. Daarna vangt hij het veld weer op om zo het veld bij elkaar te laten komen en te hopen dat Kas meer punten zal verspelen. Deze opzet slaagt volledig en Kas spint samen met Pepijn Kraayeveld van de baan af, van Berlo ontvangt nog wel 10 seconden tijdstraf voor zijn actie maar dit deert hem niet meer. Door de slechte klassering van Haverkort is de snelle en slimme Glenn van Berlo de nieuwe Nederlands Kampioen met 2 punten voorsprong op Kas Haverkort. De dag overwinning gaat ook naar Glenn van Berlo, nipt voor de sterk rijdende Tijmen van der Helm.

Dag uitslag:
1. Glenn van Berlo 156
2. Tijmen van der Helm 150
3. Rivaldo vd Westelaken 149

Nederlands Kampioenschap:
1. Glenn van Berlo 1140
2. Kas Haverkort 1138
3. Senna van Walstijn 1071

Chrono 5

Max Junioren, unieke prestatie van de nieuwe Nederlands Kampioen.
Na een DQ wegens een onjuiste ontstekings unit tijdens de vorige race op Kerpen is Dylan Buys bezig met een missie. Laten zien dat hij de beste junior van Nederland is. Het kampioenschap had iedereen al opgegeven behalve Dylan. In de laatste 9 races 9 keer winst, Dylan racet ook alleen maar om te winnen. Leroy Jagesar de rekenmeester uit Zeeland (hoe kan het ook anders) reed in Kerpen sterk. Echter had hij niet gerekend met de vorm van de RTL GP Magazine Driver of the Day Brian Ooijen die misschien wel zijn beste race van het jaar reed. In de derde en beslissende race van de dag rijd Dylan Buys naar de winst met meer dan 5 seconden voorsprong en het onvoorstelbare gebeurt. Leroy die tweede moet worden om kampioen te worden komt 13 seconden achter Dylan over de finish in vierde positie, waardoor Dylan Buys de nieuwe Nederlands kampioen wordt slechts twee punten voor Leroy. Zover wij weten is dit een unieke gebeurtenis dat een rijder na een DQ in geslagen positie toch nog kampioen word. Dylan Respect, en Leroy succes bij de Rotax Grand Finals.

Dag uitslag:
1. Dylan Buys 165
2. Leroy Jagesar 153
3. Brian Ooijen 147

Nederlands Kampioenschap:
1. Dylan Buys 1119
2. Leroy Jagesar 1117
3. Jesper Hofland 1069

Chrono 6

Max Senior, kampioensrace Dave Blom beëindigd met een tweede plaats
Dave Blom was de vorige race al officieus Nederlands Kampioen geworden en reed deze laatste wedstrijd van het seizoen absoluut snelle rondjes maar niet met alle risico. Dit deed echter niets af aan de klinkende overwinning van Dennis Tijs die drie mooie overwinningen aan zijn totaal toe voegde en zo de tweede plek in het algemeen klassement nog steviger in handen kreeg. Sanne van Wagensveld gaf zichzelf in haar laatste race een mooi cadeautje, ze werd knap tweede zonder enig ontzag voor grote mannen als een Ricardo Romkema die ze op kwaliteit klopte. Mijn persoonlijke favoriet Rowan Grinwis kon helaas alleen in de eerste wedstrijd zijn echte kunnen laten zien maar verzekerde zich wel van de derde plaats in het kampioenschap en dat mag best een hele prestatie genoemd worden van deze rookie.

Dag uitslag:
1. Dennis Tijs 165
2. Dave Blom 156
3. Sanne van Wagensveld 141

Nederlands Kampioenschap:
1. Dave Blom 1178
2. Dennis Tijs 1133
3. Rowan Grinwis 1025

KPXB3127

Mooi Nederlands Kampioenschap voor Roy Bakker die 12 van de 24 races dit seizoen wint
Maar de rest van het veld zou eigenlijk rond moeten rijden met het schaamrood op de kaken. Dat een top rijder als Jordi van Moorsel met de winst weg gaat kan niemand je kwalijk nemen maar dat een oudje (VEERTIG PLUSSER) als Dennis Kroes die wellicht met het kleinste budget van het hele veld onderweg is tweede wordt in het kampioenschap dat moet niet kunnen. En ja Lorenzo van Riet heeft zijn tweede plek opgegeven door niet deel te nemen maar Dennis staat er toch. Ook moet het niet kunnen dat good old Jim Ringelberg als gelegenheidsrijder tweede wordt in de dag uitslag. En dit puur op mentaliteit. Bij deze mannen is de wil om te winnen zo groot daar kunnen de jonkies een voorbeeld aan nemen. Niks ten nadele van de andere rijders maar het wordt tijd dat de echte mannen op staan als we willen dat de DD2 echt bestaansrecht krijgt in Nederland.
Roy Bakker gaat voor Nederland naar de Rotax Grand Finals en als Roy daar hetzelfde doet als in Nederland kan het op de uitdagende baan in Portimao nog wel eens een Nederlands feestje worden.

Dag uitslag:
1. Jordi van Moorsel 165
2. Jim Ringelberg 150
3. Roy Bakker 148

Nederlands Kampioenschap:
1. Roy Bakker 1172
2. Dennis Kroes 1083
3. Lorenzo van Riet 1081

KPXB3153

DD2 Master, welkom in het theater genaamd Dennis Kroes.
Puur entertainment is het om Dennis Kroes en Wim de Rue te zien rijden tussen die jonge gastjes, zeker in de regen is Dennis gewoon de beste DD2er van Nederland. En Wim? Wim kent zijn plek en rijd met het vuur in de ogen zijn rondjes op jacht naar alles wat voor hem rijd. Dit resulteerd in een nette tweede plaats in het Nederlands Kampioenschap achter de onbetwiste winnaar Dennis Kroes die ook voor Nederland naar de Grand Finals in Portugal gaat. Wim geef niet op, we zien je te graag rijden tot in 2016.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet