Chrono NK 2-takt

Karting: Chrono: De eerste kampioenen zijn bekend!

Chrono 7

Op deze schitterende zondag in oktober werden bij het officiële NK 2 takt karting de eerste 2 kampioenen van 2015 bekend. Deze race was de afsluitende race voor de beide schakel klassen en na een lang seizoen was deze wedstrijd de afsluiter. In de KZ2 ging de strijd tussen Jordi van Moorsel en Joey Hanssen. Joey fabrieksrijder voor het Duitse Mach1 gaf in de week voor deze race aan dat dit zijn laatste officiële race zou worden en hij met kart "pensioen"zou gaan en zijn carrière graag in stijl als kampioen wou afsluiten. Het is natuurlijk begrijpelijk dat Jordi van Moorsel Joey een mooi afscheid gunde maar het kampioenschap vergeven dat zat er net even niet in. Joey pakte wel de dag overwinning met twee punten voorsprong op Jordi maar kwam te kort om de titel op te eisen. Jordi van Moorsel is dan ook de terechte Nederlands KZ2 kampioen van 2015.


Tekst: Aangeleverd bericht
Foto's: Michael Melis


Bij de KZ2+ zag het er na 9 races naar uit dat Marco Tenback het kampioenschap zou gaan pakken na 7x winst in die negen races. Echter hoe raar kan het lopen hij wint pas weer een race in de 18e en laatste race van het seizoen. De race waarin zijn broer Guido de nieuwe KZ2+ kampioen werd met 4 race overwinningen in 2015 laat Guido zien dat constant scoren belangrijker is dan de meeste races winnen en mag zich een jaar lang Nederlands kampioen karting noemen.

Chrono 9

Bij de rotax maxxen ligt de strijd nog volledig open. In de Micro Max lijkt het dat Justin Polman met nog een race te gaan de winst niet meer kan ontgaan maar ook dit weekend zagen we weer dat de kleine mannen zeer aan elkaar gewaagd zijn. Het kampioenschap gaat tussen Polman en Koen maar bijna elk race weekend klopt er een ander talent op de deur en dit weekend was dit Coen Doorn. Doorn reed een fantastische wedstrijd met dito acties, dit beloofd wat voor de laatste race op Kerpen. Helaas was het net niet genoeg om Justin Polman van de winst te houden en Rik Koen van de tweede plek maar let op Doorn komt er aan.

Chrono 10

Inhaalrace;
De Mini Max stond in het teken van de kampioens mentaliteit van Kas Haverkort die met zijn koppie de laatste belangrijke punten bij elkaar sprokkelt om het felbegeerde Nederlands Kampioenschap binnen te hengelen en de inhaalrace van Glenn van Berlo die in de eerste race uitviel en de tweede vanaf de 32e plek naar de derde plek reed en de laatste race op zijn naam schreef. Dit was niet genoeg voor een podiumplaats overall maar wel een uitzonderlijke prestatie. De dagwinst ging naar Senna van Walsteijn voor Kas Haverkort en Niek van de Mosselaar.

Chrono 1

Teamwork,
Bij de Max Junioren zijn er twee World Final tickets te vergeven en daarbij word alles ingezet voor de extra punten. Zo zagen we Danny Kroes weer eens rijden bij de Chrono en konden de toeschouwers van de mooie rijstijl van de 2015 BNL kampioen genieten in van Berlo livery. De opzet was (volgens mij) om Kay van Berlo dichter bij de tweede plek in het klassement te helpen maar dit weekend stond er wederom geen maat op dag winnaar Dylan Buys en kampioenschapsleider Leroy Jagesar die hun voorsprong vergrootten dit mede door het feit dat Kroes 2x voor van Berlo finishte. Dit betekend dat de strijd om de twee tickets nog volledig open is, en de messen richting Kerpen zeker nog een keer geslepen worden. Jagesar ziet er comfortabel uit maar de strijd om de tweede plek is zeker nog niet gestreden.

Chrono 4

Theoretisch kampioen.
Dat is Dave Blom, in theorie kan hem het kampioenschap na de winst in de één na laatste race van het seizoen niet meer ontgaan maar in de praktijk is alles nog mogelijk. De rijder die de beste zaken deed is Rowan Grinwis, nu de kou een beetje terug keert in het land verwarmt hij ons weer met het betere race werk. Mede door een off weekend van Willem Jan de Loos stijgt Rowan Grinwis naar een derde plaats in het algemeen klassement echter wel een straatlengte achter nummer twee Dennis Tijs. De eerste twee podiumplaatsen voor het kampioenschap lijken vergeven maar voor de derde plek strijden nog 5 serieuze kanshebbers.

Chrono 5

Marketing strategie Dontje werkt,
De DD2 en DD2 Master liet het grootste startveld in deze klasse van 2015 zien. Vanaf 15 deelnemers zouden de deelnemers geen inschrijfgeld hoeven te betalen en met de 16 die er aan de start stonden was dit doel gehaald. Helaas werden de races er niet spectaculairder door, wel verrassend was de switch van Lorenzo van Riet naar een ander team en gastrijder Max Timmermans die Lorenzo zijn plek bij zijn oude team innam. Aan het eind van een mooie dag racen zagen we dat Roy Bakker na wederom 3 x 55 punten gescoord te hebben de winst van het kampioenschap bijna niet meer kan ontgaan. Gelegenheid starter Max Timmermans werd knap tweede voor Chris Sterken die zijn sterke vorm van de laatste wedstrijden vasthield en wederom een podium plaats scoorde. De laatste race op Kerpen wordt een spannende, Dennis Kroes zal proberen de tweede plaats in het algemeen klassement van Lorenzo van Riet proberen af te snoepen en zijn Master titel in stijl willen binnenhalen met een weekend winst op één van zijn favoriete kartbanen. Want de derde plek op Berghem achter Johnny van der Sanden en Richard Jut kwam wel even aan in kamp Kroes.

NK7 Berghem was bovenal een bevestiging van de kwaliteit van dit kampioenschap en niet de kwantiteit. De kampioenschapleiders laten zich niet van de wijs brengen door gaststarters en blijven gefocust op waar ze goed in zijn races winnen. Op naar Kerpen, op naar de definitieve kroning van de Nederlands kampioenen 2015.

De dag winnaars van het 7e NK 2 Takt karting:
Justin Polman - Micromax
Coen Doorn - Micromax Rookie
Brett Ottes - Parolin Micromax Rookie
Senna van Walstijn - Minimax
Kobe Pauwels - Minimax Rookie
Dylan Buys - Max junior
Kay van Berlo - Max junior Rookie
Michelle Cieplik - Max olympisch
Dave Blom - Max senior
Roy Bakker - DD2
Johnny vd Sanden - DD2 master
Joey Hanssen - KZ2
Guido ten Back - KZ2 +

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet