DKM

Div: Richard Verschoor in zinderende finale naar Duitse karttitel

verschoor.01

Karter Richard Verschoor heeft met een overwinning in het Duitse Kerpen de titel veroverd in het prestigieuze Deutsche Kart Meisterschaft. In een zinderende finale troefde het 14-jarige Nederlandse karttalent zijn directe concurrent en de regerend kampioen af en stelde zo met zijn zesde overwinning van het seizoen de Duitse titel in de KF-klasse veilig. "Ik ben hier echt superblij mee", straalde de KNAF Talent First-rijder met zijn bokaal op het podium.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

De ontknoping van het Deutsche Kart Meisterschaft in Kerpen had het scenario voor een thriller kunnen zijn. Richard Verschoor ging weliswaar aan de leiding, maar de karter uit Benschop moest deze positie delen met regerend DKM-kampioen Martijn van Leeuwen. In de kwalificatie maakte Verschoor zijn bedoelingen meteen duidelijk door de snelste tijd op de klokken te zetten. Ook de twee kwalificatieheats wist de fabrieksrijder van het Zwitserse RB Racing in winst om te zetten. "De tweede heat was nog best spannend, maar ik moest en zou winnen. In de laatste ronde lukte het om de kop over te nemen", aldus de 14-jarige KNAF Talent First-rijder.

De eerste race leverde vervolgens een fraai gevecht om de leiding op, waarbij Verschoor en Van Leeuwen diverse keren van positie wisselden. Een paar ronden voor het eind werd de RB Racing-rijder van achteren aangereden, raakte buiten de baan en viel een paar plaatsen terug, om uiteindelijk als derde te worden geklasseerd. Door deze uitslag gingen Verschoor en Van Leeuwen met een gelijk aantal punten de laatste en dus allesbeslissende finale in.

verschoor.05

Daarin passeerde Verschoor in een adembenemende actie zijn directe concurrent, nam de leiding en leek onbedreigd naar de zege en de titel te rijden. Door een code rood werd de wedstrijd echter stilgelegd en zag Verschoor zijn voorsprong teniet gedaan. Na de herstart nam de KTF-rijder opnieuw het heft in handen, sloeg een gaatje naar de concurrentie en stelde met zijn zesde zege van het seizoen de DKM-titel in de KF-klasse veilig. "De inhaalactie op Martijn was gewaagd, maar slaagde prima. Tegen het eind werd het toch nog spannend. Ik had een langzaam leeglopende achterband en verloor veel snelheid. Gelukkig redde ik het net. Ik ben echt superblij met deze titel", aldus een dolgelukkige Verschoor.

Mats van den Brand, de coach van Verschoor en zelf een KNAF Talent First-rallytalent, was meer dan trots op zijn pupil. "Richard wist dat hij Martijn in de finale moest verrassen en hem op een onverwachte plaats moest inhalen. En hij doet dat dan ook, echt een super goede inhaalactie. Richard heeft hier het hele jaar hard voor gewerkt en in je eerste jaar in deze klasse de titel pakken, is super knap."

Richard Verschoor wordt dit seizoen gesteund door RB Racing, ONE engines, Verschoor Metaal Techniek en Bystronic, MIR, START autosportmagazine, KNAF Talent First en OlieGraphics.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet