DKM

Div: Dubbelslag voor KTF-karttalenten Richard Verschoor en Martijn van Leeuwen in Duits Kampioenschap

verschoor.04

KNAF Talent First-karttalent Richard Verschoor heeft met een overwinning in de laatste wedstrijd van het seizoen de titel veroverd in de KF-klasse van het prestigieuze Deutsche Kart Meisterschaft. Martijn van Leeuwen maakte het KTF succes compleet door de eerste race van de dag op zijn naam te schrijven en in de eindstand beslag te leggen op de tweede positie. "KTF-talenten die eerste en tweede worden in een zo hoog aangeschreven kampioenschap, dat is prachtig", was dan ook de constatering van een tevreden KNAF Talent First-bondscoach voor de karting Marco du Pau.


Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

De KF-klasse van het Deutsche Kart Meisterschaft werd het gehele seizoen volledig gedomineerd door de twee KNAF Talent First-karttalenten Richard Verschoor en Martijn van Leeuwen. Met een gelijk aantal punten begon het Nederlandse tweetal aan de vijfde en afsluitende ronde in Kerpen, en omdat de achtervolgers al op een onoverbrugbare achterstand waren gezet, moesten Verschoor en Van Leeuwen in een onderling duel strijden om de titel.

Ook in Kerpen waren de KTF-piloten weer heer en meester in de koningsklasse van het toch sterk bezette Duits Kampioenschap. In de kwalificatie zette de 14-jarige Verschoor de snelste tijd op de klokken, met regerend DKM-kampioen Van Leeuwen op twee. De voor het Zwitserse RB Racing uitkomende Verschoor toonde in de kwalificatieheats zijn klasse door beide races op zijn naam te schrijven en zich zo te verzekeren van de poleposition voor race één. CRG Keijzer Racing-piloot Van Leeuwen won één kwalificatieheat, terwijl een vierde positie in heat twee voor de 17-jarige Nederlander voldoende was voor de tweede startplaats in race één.

dkmkerpen.01

De eerste race leverde vervolgens een prachtig gevecht om de leiding op tussen Verschoor en Van Leeuwen, waarbij regelmatig van positie werd gewisseld. Door een inhaalpoging van een van zijn concurrenten raakte Verschoor echter even buiten de baan, viel terug naar plaats vijf om uiteindelijk als derde te worden geklasseerd. Aan kop was Van Leeuwen inmiddels weggereden en stelde de overwinning veilig, waardoor de twee Nederlanders met een gelijk aantal punten aan de laatste race begonnen.

vleeuwen.02

Vanaf de poleposition pakte Van Leeuwen in de allesbeslissende finale de leiding, op de tweede plaats gevolgd door Verschoor. Meteen zette Verschoor de aanval in en pakte de koppositie, waarbij Van Leeuwen met twee wielen in het zand belandde en zijn titelconcurrent aan de horizon zag verdwijnen. Omdat de race door een code rood moest worden onderbroken, was Verschoor zijn voorsprong kwijt. Maar ook in het vervolg van de race bleef Verschoor aan kop en hoewel het in de laatste ronde nog spannend werd, pakte Verschoor zijn zesde zege van het seizoen en stelde daarmee de prestigieuze DKM-KF-titel veilig. Van Leeuwen passeerde als derde de finish en eindigde, na zijn titel van vorig jaar, nu op de tweede plaats in de eindstand.

verschoor.02

"Het hele weekend was de snelheid al goed. De inhaalactie op Martijn was gewaagd, maar ging prima. Tegen het eind werd het toch nog spannend. Mijn achterband liep langzaam leeg waardoor ik veel snelheid verloor. Ik ben superblij met mijn titel", aldus een dolgelukkige kampioen. Van Leeuwen was uiteraard teleurgesteld na de mislukte titelprolongatie. "Tegen het eind was ik sneller, maar de race duurde net te kort. Over het gehele seizoen genomen misten we net te vaak wat motorvermogen."

vleeuwen.01

KNAF Talent First-bondscoach voor de karting Marco du Pau over het dubbele succes van zijn pupillen: "Eerste en tweede worden in een zo hoog aangeschreven kampioenschap is ronduit prachtig. Ieder reed hier voor zijn eigen kansen en ze hebben alles op alles gezet. Het ging op het scherpst van de snede. Ze hebben het heel goed gedaan."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet