Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Chrono NK 4-takt

Karting: NK 4 Takt op de Landsard, alleen maar winnaars

NK 4 Takt

Op deze mooie najaarsdag in September kwamen de 4Takt teams en rijders samen om alweer de 5e race van het seizoen deel te nemen. Nu het seizoen op het einde loopt zie je dat de rijders meer risico beginnen te nemen, of juist bekeken rijde om hun voorsprong te verdedigen. In ieder geval zorgen deze verschillen in benadering voor mooie wedstrijden en bovenal spannende wedstrijden. Gaby van de Burgt en haar team hadden hiervoor ook een extra blik officials open getrokken, dit om proberen te zorgen dat niets de wedstrijdleiding ontgaat en de wedstrijden zo eerlijk mogelijk verlopen. Dit samen met 5 nieuwe camera's met achter de beeldschermen 4 spiedende ogen die zoeken naar wat de wedstrijdleiding mogelijk kan zijn
ontgaan.

Tekst: Aangeleverd bericht
Foto's: Michael Melis

Gelukkig trokken de rijders zich hier weinig van aan en gaven het beste. Bij de Cadet 160 zagen we een unicum dit seizoen, door een spin en DNF geen Justin Polman op het podium. Wel op het podium stond Kay van Steenbergen die ook zaterdag tijdens de vrije trainingen al snel onderweg was. Thomas Dijkstra die we dit seizoen al vaker van voren hebben gezien wordt knap tweede met een paar hele mooie inhaal acties. Derde wordt Jarno Sutens die na een paar mindere races de weg naar voren weer heeft gevonden.

NK 4 takt 2

De Parolin Rocky werd dit weekend overheerst door dare devil Sem van Til. Sem het kleine mannetje met de lange blonde lokken lijkt geen angst te kennen en op zijn lef en ambitie stond dit weekend dan ook geen maat. Tweede werd Robert de Haan de kampioenschapsleider reed op heelhouden en uitrijden en werd 3x bekeken tweede en doet goede zaken voor het kampioenschap. Sam Sam Maarschalkerweerd was weer ouderwets snel en sportief onderweg. Dit kleine mannetje racet met zoveel passie en fairness dat het een lust voor het oog is.
Dit weekend ging de World Formula Briggs voor de publieksprijs. Dylano Overbeek was van een andere planeet, hij kwam zag en overwon op indrukwekkende wijze. En toen de rook opgetrokken was mocht de rest vechten voor de leftovers. Niet meer niet minder, wat was deze knaap goed deze zondag in September. Rick van den Hoek kon nog enigszins volgen en Vivian meij deed aan schadebeperking. Ze staat zonder streep nog bovenaan maar in het laatste weekend van dit NK zal blijken wie de nieuwe Kampioen is.

De World Formula Parolin was wederom een onderonsje van drie rijders. De wedstrijd werd gewonnen door Bart Sommer die het kampioenschap al bijna niet meer kan ontgaan.

NK 4 Takt 4

RK1 spanning en sensatie tot de laatste ronde/seconde. Wat maakten deze coureurs er een mooie show van, niemand die de eerste twee ronden van deze race aanschouwde kon zich vanaf dit moment losrukken van deze races. Spanning en sensatie van begin tot eind en dat 3 x 14 ronden. Kampioenschapleider Tim Martens kwam als grote winnaar uit de strijd gevolgd door Kay Schröder die op indrukwekkende wijze de derde race won en als derde Jordy van der Eijk die tweede staat in het kampioenschap.

NK 4 takt 3

Armoe is troef, dat is je eerste reactie als je het startveld van de VT250 ziet, maar als de lampen uitgaan barst het geweld los. Deze coureurs knallen echt uit de startblokken en zijn de showbinken van de kartbaan. Wat een spektakel, en dan ook nog een debutant die zegeviert. Guus Slot wint dez wedstrijd en laat zien dat de Brugman broers wel te verslaan zijn. En dat een aantal extra deelnemers de wedstrijden nog aantrekkelijke zullen maken.

Rekenmeesters en politiek bij de wankels. Bjorn Bourgonjon rekent zichzelf een weg naar het kampioenschap met hulp van zijn teambaas Jurgen de Block. Stef Jonker en Kerenzo Stevens maken theoretisch nog kans op de titel maar de kansen slinken. Bjorn pakte vandaag 3 snaarstrakke overwinningen en mocht 3x55 punten aan zijn totaal toe voegen. Jurgen de Block word tweede voor Stef Jonker die twee inhaal races moest rijden wat teveel van zijn banden vergde en waardoor hij geen echte aanval kon doen op de Block en Bourgonjon. De laatste wedstrijd van dit seizoen vind plaats op Circuit Park Berghem. Zet 25 Oktober in uw agenda en zorg dat u hierbij aanwezig bent want het belooft vuurwerk te worden.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet