DKM

Clean sweep voor KTF-karttalent Richard Verschoor in DKM op Oscherleben

rv 9404

KNAF Talent First-karttalent Richard Verschoor heeft in het Deutsche Kart Meisterschaft tijdens de vierde ronde in het Duitse Oschersleben alles gewonnen dat er te winnen viel. Een unieke prestatie in karting die hoogst zelden voorkomt. Verschoor behaalde tijdens de kwalificatie de poleposition, won beide heats, de prefinale en kwam in de finale zelfs 17 seconden eerder over de finish dan de nummer twee, zijn landgenoot en tevens KTF-karttalent Martijn van Leeuwen. In het DKM-klassement gaan beide Nederlanders nu met hetzelfde aantal punten gebroederlijk aan de leiding en moet de laatste ronde op Kerpen de DKM-kampioen van 2015 brengen.

Tekst: Aangeleverd bericht
Fotografie: PR

De vierde en voorlaatste ronde in het Deutsche Kart Meisterschaft werd verreden op het circuit van Oschersleben in Duitsland. De 1.018 meter lange baan staat bekend als één van de snelste kartbanen van Europa. Felle regen en zware windstoten gedurende het weekend maakten het de rijders echter zeer moeilijk.

rv 2830

In de koningsklasse van de DKM zijn alle ogen gericht op de twee Nederlandse karttalenten Richard Verschoor en Martijn van Leeuwen. Ondanks de sterke concurrentie maken beide Nederlanders de dienst uit en is nu al duidelijk dat zij samen om de titel zullen gaan strijden. Verschoor werkt hard om optimaal aan de start te komen: "Naast oefenen in de simulator heb ik samen met mijn coach Mats van den Brand een erg goede 'mental session' gehad met Maarten van Wesenbeeck van de KNAF. Dat heeft ons als duo sterker gemaakt en de resultaten verbeterd. Daarnaast heb ik me ook fysiek beter voorbereid."

Richard Verschoor reed in de kwalificatie naar de poleposition en zette daarmee direct de toon voor het weekend. De eerste heat was een start-finish-zege voor de pas 14-jarige karter, die ondanks zijn jonge leeftijd al in de koningsklasse aan de start verschijnt. Het KNAF-talent kwam ruim een seconde eerder over de finish dan de nummer twee. Verschoor herhaalde dat kunststukje in de tweede heat, waarin hij zelfs won met vier seconden voorsprong.

rv 8734

In de prefinale stond er opnieuw geen maat op het jonge karttalent. Gestart vanaf pole reed hij opnieuw een eenzame race, die hij zeven seconden voor zijn achtervolgers finishte. Verschoor had het beste echter bewaard voor de finale. Furieus gestart vanaf poleposition reed hij als een komeet weg van zijn tegenstanders, om met een voorsprong van 17 seconden zijn 'clean sweep' compleet te maken.

Zijn coach Mats van den Brand was terecht trots op zijn pupil: "Wat Richard dit weekend heeft laten zien is ongekend. In karting zijn er vrijwel altijd veel positiewisselingen in de races. Een rijder die zo dominant is dat hij echt alles wint komt zelden voor. Het was zo'n weekend dat echt alles klopt, het team en de rijder hebben optimaal gepresteerd. Echt top dat Richard nu op Kerpen om de titel kan gaan strijden in zijn debuutjaar in het DKM."

Het KNAF Talent First-karttalent kijkt met vertrouwen uit naar de laatste en allesbepalende ronde. "Ik rijd graag op Kerpen, die baan ligt mij goed. We kijken er erg naar uit en ik denk dat het een spannende strijd gaat worden. Ik wil Mariano, Mats en al mijn sponsors bedanken voor hun ondersteuning."

De vijfde en laatste ronde van de DKM vindt over vier weken, van 2 tot en met 4 oktober, plaats op de Erftlandring in Kerpen (D).
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet