DKM

Div: Twee keer podium voor Richard Verschoor in Duits kampioenschap

ampfing verschoor 1

Karter Richard Verschoor is bij de derde ronde van het prestigieuze Deutsche Kart Meisterschaft opnieuw twee keer op het podium geëindigd. Een spectaculaire inhaalrace leverde in de eerste finale een derde plaats op, terwijl het pas 14-jarige Nederlandse karttalent in de tweede finale na een felle strijd beslag legde op plaats twee. Ondanks zijn goede races was de KNAF Talent First-rijder niet helemaal tevreden. "Door de pech in een kwalificatieheat moest ik van ver terugkomen. Dat heeft punten gekost waardoor ik een achterstand heb opgelopen op mijn grootste concurrent in de titelstrijd", aldus een eerzuchtige Verschoor, die nu de tweede plaats bezet in de KF-klasse van het DKM.


Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

De derde ronde van het sterk bezette Deutsche Kart Meisterschaft werd verreden in Ampfing. Voor het Nederlandse karttalent Richard Verschoor stond er het nodige op het spel. In zijn debuutseizoen in de KF-klasse, de koningsklasse van het Duits kampioenschap, was de pas 14-jarige Nederlandse karter namelijk de leider in de tussenstand van deze prestigieuze titelstrijd.

De trainingen gingen voor de fabrieksrijder van het Zwitserse RB Racing meteen al goed en ook in de kwalificatie scoorde Verschoor met een tweede plaats uitstekend. Toch wist de KNAF Talent First-rijder dat er iets meer had ingezeten. "In mijn snelste ronde werd ik in de laatste bocht opgehouden, een poleposition was anders wel mogelijk geweest, en daarnaast zijn dat ook weer punten voor het kampioenschap", aldus een strijdvaardige Verschoor.

In de eerste heat ging het echter mis voor het jeugdige karter uit Benschop. "Ik mocht van poleposition starten, maar voelde meteen dat de motor vermogen miste", keek Verschoor teleurgesteld terug. Niet alleen viel de KNAF Talent First-rijder daarmee buiten de punten, maar zag tevens een goede startplaats voor de eerste finale verloren gaan. In de tweede heat stelde Verschoor weer orde op zaken en passeerde als tweede de finishvlag.

ampfing verschoor 2

Vanaf een dertiende startplaats reed Verschoor in de eerste finale een prima inhaalrace die de 14-jarige karter een keurige derde plaats opleverde. "Bij de start was de baan nat en dus stond iedereen op regenbanden. Het asfalt droogde echter snel op waardoor er een droge lijn ontstond. Dat was best wel op het randje racen, maar het inhalen lukte prima, waardoor ik flink wat plaatsen kon goedmaken", vatte Verschoor zijn eerste finale kort samen.

ampfing verschoor 4

Door deze uitslag mocht Verschoor in de tweede finale vanaf plaats drie beginnen. "Ik weet niet wat er precies mis ging, maar mijn start was niet goed, waardoor ik na de eerste bocht vijfde lag. Het inhalen lukte daarna wel weer, maar inmiddels was het gat naar de eerste plaats te groot geworden", aldus de RB Racing-piloot. Verschoor passeerde dan ook als tweede de finish en mocht daarmee voor de tweede keer die dag op het podium plaatsnemen. Het Nederlandse karttalent is in alle zes tot nu toe in het Deutsche Kart Meisterschaft verreden finales op het podium geëindigd.

ampfing verschoor 3

Ondanks zijn tweede en derde plaats kon Verschoor maar moeilijk tevreden zijn over de wedstrijden in Ampfing. "Ik heb best goede races gereden en onder de moeilijke omstandigheden ook weer veel geleerd. Maar doordat mijn grootste concurrent maximaal scoorde, is hij me in de titelstrijd gepasseerd en heeft meteen een gaatje geslagen. Voor de nog resterende twee evenementen van het kampioenschap weten we wat ons te doen staat", aldus het ambitieuze karttalent tot slot.

De volgende wedstrijd van het Deutsche Kart Meisterschaft wordt verreden in het eerste weekend van september in Oschersleben.

Richard Verschoor wordt dit seizoen gesteund door RB Racing, ONE engines, Verschoor Metaal Techniek en Bystronic, MIR, START autosportmagazine, KNAF Talent First en OlieGraphics.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet