RGMMC

Karting: RGMMC: Fulk, Lehane en De Conto winnen derde ronde in Wackersdorf

In het Duitse Wackersdorf stond dit weekend de derde en voorlaatste ronde van de Rotax Eurochallenge plaats. Op een baan die wel bekend is voor onze Nederlanders en Belgen waren het Rinus van Kalmthout en Bas Lammers die vooraan eindigden. Overwinningen waren er voor Zak Fulk in de Junioren, Pierce Lehane in de Senioren en Paolo de Conto in de DD2.

Tekst: Philippe De Roeck

Dat het vooral in de Junioren en Senioren een Brits onderonsje is werd ook dit weekend weer bewezen. Fulk, Jack McCarthy en Alex Quinn scoorden een één, twee en drie in de Junioren en ook de volgende vijf in de einduitslag droegen de Britse vlag. Eerste landgenoot was Eric Staghl op een mooie twaalfde plaats. Rens van Pelt en Kenzo Aerts moesten in de second chance heat aan de bak maar werden tiende en veertiende, niet genoeg om door te gaan. Van de Nederlanders was er in de Junioren geen spoor.
In de Senioren leek het wel eens raak te kunnen gaan worden voor Rinus van Kalmthout die met Daems Racing tot nu toe een perfecte match lijkt gevonden te hebben. Van Kalmthout pakte de pole voor de prefinale en werd hier tweede in, na Pierce Lehane. In de finale viel van Kalmthout nog terug tot buiten de top drie, hij werd vijfde. Kort daarachter werd Glenn Van Parijs sterk achtste, Van Parijs mist wat geluk en snelheid in de nationale kampioenschappen maar verschijnt zoals het voorbije jaar ijzersterk aan de start van een EK. Ook Luc Willemse had de juiste snelheid te pakken en werd negende. Luuk Montfoort werd, net buiten de top tien, twaalfde. De overige landgenoten strandden in de second chance. Zo werd Timmermans negende, na een dramatische zaterdag. Ook Michael Cool en Rowan Grinwis redden het niet.

In de DD2 was de winst in de finale voor Paolo de Conto. Luka Kamali werd tweede, Kevin Ludi derde. Bas Lammers stapte voor het eerst in de Sodi en werd meteen vierde. Daarmee scoorde hij meteen beter dan zijn teamgenoot Anthony Abasse die vijfde werd maar al heel wat meer ervaring heeft met dit Sodi chassis en de DD2 motoren. De overige Nederlanders kenden geen vlekkeloze finale. Randy Vonk werd dertigste, Lorenzo van Riet moest na twee ronden opgeven.

Resultaten onder voorbehoud!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet