RGMMC

Karting: RGMMC: Mac Donald, Lehane en de Conto op pole in Casteletto

In het Italiaanse Casteletto hebben Dean Mac Donald, Pierce Lehane en Paolo de Conto de pole voor de prefinales de Rotax Eurochhallenge te pakken. In hele mooie omstandigheden werden vandaag de heats afgewerkt waarin ook heel wat Nederlanders en Belgen aan de slag gingen. Toch was het opvallend dat de inbreng uit de lage landen tijdens dit EK Rotax Max duidelijk minder groot was als de voorbije jaren.

Tekst: Philippe De Roeck

Dean Mc Donald dus op pole in de Junioren dankzij drie heat overwinningen vandaag. Alex Charpentier start naast zijn landgenoot op P2 terwijl Fin Kenneally als derde van start mag gaan. Kenzo Aerts deed het prima vandaag. Hij zette gisteren de 33e tijd neer tijdens de kwalificaties maar finishte vandaag steeds in de buurt van de top tien en start als 22e. Rens van Pelt is aan zijn eerste Eurochallenge toe en moet als zesde van start in de second chance morgen om zich alsnog te plaatsen. De dag begon nochtans goed voor van Pelt die vijfde werd in de eerste heat. Heat twee en drie verliepen veel minder goed door crashes waardoor van Pelt morgen aan de bak moet in de herkansingen.

In de Rotax Senioren heeft Leonard Hoogenboom zijn pole van gisteren moeten inleveren aan Pierce Lehane. Lehane werd derde in de eerste heat, maar won de twee daaropvolgende heats. Leonard Hoogenboom start als tweede dankzij één mooie overwinning, een tweede en een vierde plek. Luc Willemse start knap als derde dankzij solide races waarin hij vooral in race twee, vol aan de bak moest om terug wat plekken goed te maken. Ook Rinus van Kalmthout zit er nog goed bij met een vijfde plek na een heat winst, een derde en een twaalfde plek. Max Timmermans werd zevende, tiende en achtste en start als 14 terwijl Richard Verschoor zich knap opwerkte naar P17. Verschoor werd na de kwalificaties van gisteren gediskwalificeerd wegens ondergewicht maar reed een fantastische eerste heat waarin hij van P22 naar P4 ging. Daarna werd de Nederlander twee keer elfde wat resulteert in een zeventiende startplek. Luuk Montfoort en Mike Bartels moeten als zesde en zevende van start in de second chance heats.

Slechts één Nederlander in de DD2 klasse, Lorenzo van Riet. De Nederlander kende een prima eerste heat maar viel daarna net wat terug en werd nog een keer zevende en elfde. De Brand Racing piloot start zo als 14e in de prefinale waarin Paolo de Conto de pole pakt. In de DD2 Master klasse gaat Christiano Morgado het veld vooraf, Christophe Adams start als vierde.
Resultaten onder voorbehoud
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet