DKM

Karting: DKM: Winst en podia voor Nederlanders in Wackersdorf

Podium KZ

In Wackersdorf vond dit weekend de eerste ronde van het Duitskampioenschap karting plaats. Zoals we dat gewoon zijn nemen ook heel wat Nederlanders deel aan dit hoogstaands kampioenschap. Dat is voor 2015 niet anders en meteen was er heel wat succes met een groot aantal top tien klasseringen, podia en zelfs overwinningen voor Menno Paauwe in de KZ, Max Tubben in de KFJ en Richard Verschoor in de KF.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: DKM

Het is vrij uitzonderlijk dat we in iedere klasse een Nederlandse overwinning hebben, maar daar kunnen we uiteraard alleen maar blij om zijn.

Richard Verschoor

In de KF pakte Martijn van Leeuwen op vrijdag de pole terwijl Richard Verschoor vandaag beide races wist te winnen. In de eerste werd Martijn van Leeuwen tweede en Shane Vandenbroek vijftiende. Vandenbroek toonde 'sochtends nog zijn snelheid met een derde plek algemeen in de warmup. In race twee ging Verschoor opnieuw aan het feest voor Martijn van Leeuwen. Een prachtig Nederlands podium dus wat ons nu al doet uitkijken naar de eerste ronde van het EK KF, volgende week in Portimao. Shane Vandenbroek maakte nog een plekje goed en werd veertiende.

Max Tubben

Ook in de KFJ was het één en al Nederland wat de klok sloeg. Max Tubben was na zeventien natte ronden de snelste in de eerste race voor Max Hese en de tweede Nederlander, Bent Viscaal. Dennis Kramp werd nog dertiende en was daarmee de derde Nederlander in de top vijftien. De overigen haalden de finish of de finales niet. In race twee verging het onze landgenoten wat minder, maar met een zevende plek voor Bent Viscaal, P9 voor Dennis Kramp, P16 voor Max Weering en P22 voor Tubben was Nederland ook in de tweede finale goed vertegenwoordigd.

Menno Paauwe

Jorrit Pex vertrok vanaf de pole in de eerste finale van de KZ maar moest al in de eerste ronde naar de kant. Marco Zanchetta zegevierde voor Maik Siebecke en de wonderbaarlijke Menno Paauwe. Paauwe was al sinds de start van het weekend aan het zoeken naar een goede setup maar moest aan de bak in de second chance heat van vanochtend om zijn plekje voor de finales veilig te stellen. Paauwe sloeg in zijn opzet en kwalificeerde zich als 32e voor de eerste finale om dan uiteindelijk als derde aan te komen. Wereldklasse van Nederlandse bodem! Daarnaast pakten Finn Kooijman en Ricardo Romkema nog P4 en P5! Guust Specken reed nog knap de top tien in met P8, Stan Pex werd 15e, Thiery Delré 26e en Dylan Davies 29e.
In race twee stond er geen maat op Menno Paauwe die overtuigend de winst pakte voor Marco Zanchetta en Stan Pex die opmerkelijk sterk naar voren kwam. Daarachter werd Guust Specken sterk vierde terwijl ook Jorrit Pex het prima deed. De regerende kampioen kwam van de laatste plaats naar P8. Dylan Davies werd tiende, Ricardo Romkema achttiende en de Belg Thiery Delré negentiende. Finn Kooijman haalde het einde niet.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet