WSK

Karting: WSK: Richard Verschoor op wilskracht naar ijzersterke vierde plaats

Muro Leccese, 12 april 2015 - De combinatie van wilskracht en talent bracht Richard Verschoor dit weekeinde een imponerende vierde plaats tijdens de derde ronde van de WSK Super Master Series. De 14-jarige fabriekskarter van het Zwitserse RB Racing dichtte in de finale van de KF-klasse het snelheidsverschil met de toppers én knokte zich na een stuurfout terug naar voren in zijn Exprit-kart.

Tekst en foto: PR

Onlangs werd bekend dat Richard Verschoor door zijn uitzonderlijke prestaties in 2014 dit jaar steun geniet van de Nederlandse autosportbond KNAF, als één van de rijders binnen het talentenontwikkelingsprogramma KNAF Talent First. Dit keer meldde het kersverse KNAF-talent zich met de andere wereldtoppers in de KF-categorie op de baan van La Conca.

Gekneusde knie
In de eerste kwalificatieheat nestelde het jonge talent zich met een derde plaats (vanaf de 7e startplek) vertrouwd brutaal tussen de wereldtop. In de tweede heat lag Richard op koers voor opnieuw een derde plaats, totdat de baan te smal bleek om met vier karters naast elkaar door een bocht te gaan. Met een snelheid van ruim 80 km/u knalde hij in de vangrail. Een gekneusde knie was het negatieve resultaat. "Dus ik loop nu een beetje lastig, maar in de kart voel ik er bijna niets van. Gewoon een beetje doorbijten."

En dat deed de Nederlandse fabriekscoureur in de pre-finale. Vanaf de 11e plaats rukte Richard op naar voren, ondanks dat de pure snelheid er niet was om met de snelsten mee te kunnen. "De afstelling van de carburateur van de motor luistert heel nauw. Het topvermogen kwam er nog niet uit." Niettemin won het 14-jarige talent vier plaatsen; goed voor een zevende plaats.

Fijnafstelling aangepast
Na de andere pre-finale bleek dat Richard de finale als 13e mocht starten. Dit werd met recht een grande finale, want het team had vooraf aan de beslissende race over 20 ronden de fijnafstelling van kart en motor aangepast. "Och, mijn kart liep zo fijn in de finale." Het gaf Richard vleugels. In de chaotische start waarbij 7 rijders crashten, won de fabriekspiloot van RB Racing liefst vijf posities.

In de vierde ronde lag Richard al 7e, totdat hij een klein foutje maakte met serieuze gevolgen: de jonge karter schoot van de baan en keek ineens aan tegen een mega grote achterstand van 1,5 seconden. Opgeven past niet in het woordenboek van het 14-jarige talent, dus begon hij aan een ziedende inhaalrace. In de 12e ronde kwam Richard als zesde door, twee ronden later als vijfde om uiteindelijk in het ijzersterke startveld als 4e te finishen.

'Ontzettend genoten'
"Man, wat was dit een gave race om te rijden. Mijn foutje was heel stom, maar voor de rest heb ik ontzettend genoten", meldde een dolblije Richard Verschoor. "De mannen van RB Racing hebben geweldig werk geleverd. Ik kon inhaalacties maken, waarvan ik dacht dat ze niet zouden lukken;. zoveel grip had m'n kart. Met de vierde plaats ben ik heel erg blij; na de pech van de laatste weken hebben we weer een goed resultaat neergezet!"

Richard Verschoor wordt dit seizoen gesteund door RB Racing, ONE engines, Verschoor Metaal Techniek en Bystronic.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet