Chrono NK 2-takt

Karting: Chrono: Karten is, lef tonen, gezelligheid, vriendschap, respect, misleiding, politiek oftewel het echte leven!

KPX 1453

Een pakkendere titel kon ik niet vinden voor het de eerste NK karting van de Chrono 2015. De wedstrijden hadden alles in zich wat karten tot een fascinerende sport maakt. De winst is heilig en alle trucen worden hiervoor ui de hoge hoed getoverd. Lef tonen slaat vooral op Justin Polman en zijn vader. Hoe durf je in hemelsnaam twee dagen voor het begin van het Nederlands kampioenschap na jarenlange strijd op een CRG over te stappen naar een ander merk chassis en team. Dit zonder enige ervaringswaarden en of data van de nieuwe kart. In de tijdtraining zag het er nog naar uit dat Polman de snelheid niet kon volgen door de fantastische pole van Rik Koen maar op zondag zette Justin orde op zaken en won alle drie de wedstrijden waarvan 2 met grote overmacht voor de sterk rijdende Dani van Dijk op een tweede plaats en Rik Koen op een derde. Wat zal dit trio het komende seizoen nog mooie gevechten gaan uitvechten dit kan gewoon niet missen.


Tekst: PR
Foto's: Michael Melis - Kartfoto.nl

Gezelligheid staat voor de micro en mini max. Op zaterdag barbecueën in de pits met micro max piloot Sutens en een hele rits mini max aanhangers onder leiding van (kartbaan Ulrum) Kleingeerts. Op de racedag was hier natuurlijk niet veel van terug te zien want toen werd weer om elke cm gestreden maar het geeft wel aan dat velen elkaar zien als een grote gezellige familie met de zelfde passie racen. En dat deden de dames en heren. De pole en de winst in alle drie de wedstrijden ging soeverein naar Glenn van Berlo. Het mannetje is al weken ontketend en trekt de stijgende lijn voort. In race een was de grote verrassing toch wel Demi Kleingeerts die voor Senna van Walstijn tweede werd. Speaker Frens Langenberg kon zelfs niet geloven wat hij zag. In de tweede race kon Kleingeerts het tempo niet bijhouden en ging de tweede plaats naar Daan Willemse en de derde naar Kas Haverkort. In de laatste race veranderde er zoals reeds geschreven niets aan de kop echter nu werd Kas Haverkort tweede en tevens tweede in de dag uitslag en Beau Heymans derde. Echter in de daguitslag pakte Daan Willemse de derde plek. Deze uitslagen laten ook zien dat de dames en heren aan elkaar gewaagd zijn. En pas op mannen, houd even rekening met Luna Bloem. Nu ze eens niet in de ellende zat reed ze drie ijzersterke wedstrijden met een mooie 6e plek overall als gevolg. GIRLPOWERR.


KPX 1240

Vriendschap, politiek, misleiding respect we zagen het allemaal bij de junioren. Wat een respectvol gereden wedstrijden. Scherp maar netjes, polesitter Danny Kroes reed in de eerste wedstrijd het hele veld op een hoop. Wat een klasbak. Helaas voor Danny kreeg hij na de wedstrijd een DQ. Misleiding? Onbewust wel, maar vooral jammer van zo'n talent en kanshebber op het kampioenschap. De tweede race was voor team TKP een feestje met rijders op 1, 2 en 3 oftewel Dikkie van der Wal, Jesper Hofland en Dylan Buys. En Danny Kroes reed van de laatste plek naar een sterke 4e plaats in de snelste race ronde. De derde race werd wederom een TKP 1, 2, 3 maar nu in de Volgorde Hofland, Buys en van der Wal met als dag winnaar Dylan Buys voor Hofland en van der Wal.

KPX 1458

De Max Senior oftewel het echte leven. Ik weet niet wat er in de koppies van deze rijders om ging maar alles wat je je maar kunt indenken zat in de races, Het aanbrengen van technisch niet conforme rijders bij de wedstrijdleiding, elkaar van de baan af tikken, fantastische inhaal acties verrassende wedstrijd winnaars en een dagwinnaar die die helemaal niemand vooraf getipt had. Oftewel ONE ACTION PACKED BUNCH OF RACES. De pole werd gezet door Rinus van Kalmthout voor Dave Blom en jawel Nick Dunker. De eerste wedstrijd werd gewonnen door de boomlange en verrassende winnaar Nick Smit op zijn Mach1. De tweede wedstrijd werd gewonnen door Dave Blom voor Dennis Tijs, en de derde wedstrijd werd op magistrale bijna tranentrekkende wijze gewonnen door Charlotte Verkuijlen die vanaf een EENENDERTIGSTE plaats naar de winst reed door een alles of niets keuze voor slicks op een opdrogende baan. Net als in het echte leven zien we hier dat alles mogelijk is als je er voor gaat. Charlotte winst na de juiste keuze genomen te hebben, Dave Blom na gestopt te zijn met karten de dagwinst pakken met zijn oom Richard Blom. Winnaars geven nooit op.

De DD2 en DD2 master is het zorgenkindje van de Nederlandse kart sport. Met 8 deelnemers niet echt een veld waarvoor je normaliter naar de kartbaan komt. Echter de strijd en de actie is er gelukkig niet minder om en kleurrijke figuren zoals Dennis Kroes maken toch dat je deze wedstrijden niet wilt missen. Winnaar werd Roy Bakker voor Lorenzo van Riet die de tweede en derde race won en de Nederlands kampioen van 2013 Chris Sterken. Bij de masters zegevierde Dennis Kroes die ook nog eens vierde overall werd in de DD2.


KPX 1991

De koningsklasse en de meest volwassen rijdende coureurs vinden we in de KZ2. De 125cc geschakelde karts zijn onovertroffen in pk's, acceleratie, snelheid en vooral geluid. Een KZ is zelfs sneller dan Frens Langenberg de kartspeaker kan praten. Wat een genot om hier naar te kijken. En wat heerlijk om te zien dat deze kanonnen van rijders hun materiaal en koppie zo onder controle hebben tijdens de gevechten om elke cm op de baan. De kwalificatie ging naar Jordi van Moorsel voor Menno Paauwe en Finn Kooijman net voor ex wereldkampioen Joey Hanssen die debuteerde op zijn Mach1.

De eerste race werd op weergaloze wijze gewonnen door Jordi van Moorsel slechts 0,186 seconde voor Menno Paauwe. Hoezo close racing?? De tweede race werd wederom een prooi voor Jordi van Moorsel 0,335 seconde voor Joey Hanssen en Finn Kooijman op de derde plaats. De derde en laatste race werd gewonnen door, jawel daar is tie Menno (Birel Art) Paauwe voor Finn Kooijman en Jordi van Moorsel. Deze uitslagen zorgen er voor dat Jordi van Moorsel de dag overwinning pakt voor Menno Paauwe en Joey Hanssen. De heren laten zien dat ze klaar zijn voor de komende internationale wedstrijden zoals WSK en DKM.


KPX 1816

DE KZ2+ oftewel de, mag het een kilootje meer zijn klasse. De mannen zijn wat ouder en misschien meer belegen maar zeker niet minder fel. Met 15 starters geen kinderachtig veld en er staat toch al gauw 300+ jaar kartervaring op de startgrid wat zorgt voor spannende en slim gereden wedstrijden. De snelste en slimste was vandaag Guido Tenback die het meest constante was. Benno Ridder pakte de tweede plaats met winst in race twee voor Marco Tenback. Ook leuk om te zien is dat Peter Mastenbroek in twee van de drie races de snelste ronde rijd maar niet de constantheid heeft om een ereplaats te pakken in een van de drie races. Laten we hopen dat hij de volgende keer meer geluk heeft en zijn snelheid kan omzetten in eremetaal.

Alle resultaten zijn terug te vinden via deze link! 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet