Chrono NK 2-takt

Chrono: Wonen op de kartbaan werkt!

Niet direct een gebruikelijke titel voor een race verslag maar de fantastische afsluiting van de Chrono / KNAF wintercup laat nu eenmaal niet anders toe. Want de man van dit weekend woont bijna op kartbaan de Landsard en dit betaalde zich dubbel en dwars uit deze wintercup. Op zaterdag niet de snelheid hebben wegens chassis problemen, s'avonds de buis op provisorische wijze lassen en dan gewoon in beide races op zondag het hele veld je wil opleggen. Respect Willem Jan de Loos, jij hebt laten zien dat niet zeuren over het materiaal maar gewoon gas geven de enige manier is om wedstrijden te winnen. (Poeh dat dit nog eens uit mijn mond zou komen)

Er gebeurde natuurlijk veel meer tijdens deze derde wintercup en het waren bijna alleen maar positieve geluiden die door de paddock gingen. Of het nu lag aan de nieuwe wedstrijdleiding, het mooie weer of de sportiviteit van de rijders het was een opmaak voor een mooi Nederlands kampioenschap 2015 wat volgende week op hetzelfde circuit start.

Het bijzondere van dit weekend was toch wel dat er weinig race incidenten waren, er werd respectvol gereden. In de klasse Micromax zijn we dit natuurlijk gewend van onze kemphanen Rik Koen, Dani van Dijk en Justin Polman en de rest van het startveld. In de Micromax zie je bijna geen bewust veroorzaakte incidenten en dat was ook dit weekend het geval. Wat maakten de rijders er een mooie race van, de tijdtraining, uitslag was al close met de top tien binnen 1,5 seconden, maar de wedstrijden van kopgroep tot het gevecht in het middenveld waren het kijken meer dan waard. De winnaar van dit weekend en ook het winterkampioenschap werd Justin Polman die slim naar de overwinning reed voor een sterk gegroeide Rik Koen die in de winter de stap gemaakt heeft naar de top van het veld evenals Dani van Dijk.

Micromax
Pos. Nr. Name Championship
1. 1 Justin Polman 165
2. 56 Dani van Dijk 154
3. 6 Rik Koen 151

KPX 4203

Bij de Minimax zat het vuurwerk dit weekend in de mooie acties op de baan en niet in het vaak te bruuske rijgedrag. Waarschijnlijk hebben de vermanende woorden van de wedstrijdleider tegen de begeleiders hier in geholpen. Wat reden de jongens en meisjes een paar mooie wedstrijden, bumper aan bumper vechtend voor elke centimeter asfalt. Zo hoort racen te zijn, respect voor elkaar en de organisatie en op de baan laten zien dat je snel genoeg bent om je weg naar voren te vinden. Glenn van Berlo die de vorige wedstrijd nog leidend voorwerp was door zijn treurige afgang in de ambulance zette dit weekend met een clean sweep orde op zaken. Pole, winst race één en race twee. Hulde voor deze veerkracht en dit natuurlijk voor het volledige veld, wat wordt komend seizoen een spannend seizoen. Bij de Minimax word niet zomaar even kampioen want de gehele top tien is kampioenskandidaat.

Minimax
Pos. Nr. Name Championship
1. 13 Tijmen van der Helm 154
2. 18 Niek van de Mosselaar 146
3. 27 Kas Haverkort 145

1

De Max Junioren stond in het teken van de terugkomst van de snelle Danny Kroes en de winst in race één met bijna 4 seconden voorsprong. Danny deed een zogenaamde Verschoor. Ook Richard Verschoor won vorig jaar wedstrijden zonder het rijden van de snelste race ronde. Continuïteit was in race één ook het wapen van Danny Kroes, wat een rust en wat een mooie rijstijl. Helaas voor Danny kon hij dit in de finale niet vast houden en werd hij door de "werker" Jesper Hofland bijgehaald en ging Jesper met de dagwinst naar huis die naast pole position ook in beide races de snelste race ronde reed. Mocht u nu denken dat de wedstrijd alleen door deze twee heren gereden werd zit u er naast. Er is geen klasse zo competitief als de Max Junioren. Als je ziet dat de top tien binnen 6 tiende van elkaar zitten weet je dat dit allemaal potentiële winnaars zijn.

Max Junioren
Pos. Nr. Name Championship
1. 25 Dylan Buys 154
2. 6 Jesper Hofland 153
3. 53 Kay van Berlo 148

3

Bij de Max Senioren ligt het stokje nog wat hoger. De top 20 binnen een seconde in de kwalificatie met ook nog eens een internationale topper als Viktor Oberg aan de start, die door zijn team ingevlogen was om zijn kunnen tentoon te spreiden. Helaas voor Viktor kon hij de wedstrijd niet naar zich toe trekken maar ging de eer naar Willem Jan de Loos met Oberg op twee en de sterk rijdende en ook verrassende Charlotte Verkuijlen op drie. De na een KF avontuur bij de Chrono teruggekeerde Rinus van Kalmthout was goed voor de vierde plaats en liet zien dat hij volgende week een overwinning op zijn verlanglijstje heeft staan.

Max Senioren
Pos. Nr. Name Championship
1. 38 Dennis Tijs 154
2. 54 Willem jan de Loos 154
3. 47 Lars Schiefelbusch 134

KPX 3762

KZ2 / KZ2 plus
In de wintercup een beetje het ondergeschoven kindje terwijl dit toch eigenlijk gewoon de koningsklasse van de kartsport in Nederland is. Gelukkig doen de magere startvelden in de winter niets af aan de kwaliteit van het startveld. Want echte kampioenen/winnaars rijden altijd. Weer of geen weer. De snelste rijder in de kwalificatie was de charmante Chantal van Haandel, die ook de pre-finale naar zich toe trok voor Jordi van Moorsel en Denzel Mafait. De finale werd een prooi voor Jordi van Moorsel die direct na de start de kop pakte en deze niet meer uit handen gaf. Gelukkig ziet het ernaar uit dat deze rijders volgende week in een vol startveld tijdens het Nederlands Kampioenschap 2015 kunnen laten zien dat ze tot de Europese top behoren in de karting.

KZ2
Pos. Nr. Name Championship
1. 213 tim Berndt 160
2. 219 Denzel Mafait 150
3. 207 Toon de Winter 141

KZ2 plus
Pos. Nr. Name Championship
1. 137 Guido Tenback 160
2. 124 Henk van Ginkel 150
3. 159 Chris Reit 147

KPX 4941

Komend weekend zijn we alweer op de Landsard voor de start van het officiële Nederlands Kampioenschap waar we hopelijk wederom mooie races gaan zien en gelukkige winnaars. Maar bovenal hoop ik de baanbeheerder te zien glimlachen omdat de teams/begeleiders nu eens zonder morren zijn aanwijzingen hebben opgevolgd. Want wat doet deze man zijn best voor ons karters, daar kan menig baan beheerder een voorbeeld aan nemen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet