WSK

Karting: WSK: Richard Verschoor katapulteert zich in top 10 tijdens WSK Gold Cup

Richard Verschoor katapulteert zich in top 10 tijdens WSK Gold Cup 1

Adria (Italië), 1 maart - Materiaalpech in de pre-finale bezorgde Richard Verschoor een startplek op de voorlaatste startrij voor de finale van de WSK Gold Cup. Met een prachtige inhaalrace in de KF-categorie buigt het 14-jarige karttalent uit Benschop zijn uitzichtloze 23e startplek om naar een fantastische 10e plaats.

Tekst en foto: PR

Op de Adria Karting Raceway woedde dit weekeinde de strijd om de WSK Gold Cup, een prestigieuze prijs in de mondiale kartsport. Een blik op de startlijst is voldoende: vrijwel alle mondiale fabrikanten en topteams brachten hun coureurs aan de start. Richard Verschoor staat zijn mannetje in het best bezette startveld van het seizoen.

'Ja, dan baal je echt'

In drie kwalificatiesessies sleept de 14-jarige karter van het Zwitserse RB Racing een 9e startplek uit het vuur voor de pre-finale. In die halve finale haakt Richard na een lastige openingsfase aan om de strijd om de vierde plaats in zijn Exprit Vortex-kart. De stopwatch toont ronde na ronde aan dat hij de snelste is van het treintje kemphanen dat aast op de vierde plek, totdat zijn kart ineens stilvalt door een zeldzaam probleem met de aandrijving.

Met 4 ronden achterstand wordt Richard als 23e geklasseerd, wat betekent dat hij de finale vanaf de allerlaatste startrij moest beginnen. "Ja, dan baal je dus echt", meldt de jonge karter na de pre-finale. In de 20 ronden durende eindstrijd aan de Italiaanse oostkust stopt Richard al zijn frustratie in het rijden en dat brengt een imponerende inhaalrace. "Ik was zo boos, dat ik het er in de race allemaal maar uit heb gegooid."

Richard Verschoor katapulteert zich in top 10 tijdens WSK Gold Cup 2

Opnieuw in de kijker

Richard passeert zijn concurrenten aan alle kanten; in de bocht, met uitremmen, in de slipstream. Al na 1 ronde komt hij door als 18e, na vijf ronden ligt hij 14e en uiteindelijk finisht het jonge talent in de top 10 als tiende. Een prestatie waarmee de Nederlander zich opnieuw in de kijker weet te rijden. "Ja, de finale was mooi. Ik heb alles moeten geven om naar voren te komen. Achterin is het duwen en trekken nog erger dan voorin. En al deze jongens kunnen heel goed verdedigen."

Ondanks dat Richard in de finale 13 plaatsen wist goed te maken, was de coureur van RB Racing niet helemaal tevreden met zijn eigen rijden. "Vooral aan het begin van het weekeinde was ik niet alert genoeg", meldt Richard kritisch. "Je hoeft op dit niveau maar een klein gaatje te laten en ze duiken erin. Dat moet ik verbeteren."

Richard Verschoor wordt dit seizoen gesteund door RB Racing, Verschoor Metaal Techniek en Bystronic
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet