RGMMC

Karting: RGMMC: Sterke pole voor de Ruwe! Hoogenboom, Van Kalmthout, Verschoor en Adams in top drie!

In Campillos was het vandaag opnieuw een belangrijke dag. Slechte kwalificatieritten konden goed gemaakt worden, sterke startposities moesten verdedigd worden tijdens de heats. Heel wat Nederlanders en enkele Belgen moesten ook vandaag aan de bak. In de Senioren deden Van Kalmthout en Verschoor het uitstekend met P2 en P3, Xen de Ruwe deed nog beter en eiste de pole op in de DD2! Leonard Hoogenboom start dan weer als derde in de Junioren.

Tekst: Philippe De Roeck

Beginnen bij de Junioren waarin opnieuw Dean MacDonald de dag op P1 afsluit. Tom Gamble werd als tweede geklasseerd. Nederlander Leonard Hoogenboom deed het uitstekend met een derde startplek voor de finale. Dikkie van der Wal staat nog steeds voorin geklasseerd met een vijfde plek. Mika Morien moet morgen in de second chance aan de bak!

In de Senioren is het Pierce Lehane die als eerste mag starten in de prefinale van morgen. De Australiër werd één keer vijfde, één keer zevende en wist zijn eerste heat te winnen. Nog belangrijker voor ons zijn de sterke prestaties van Rinus van Kalmthout en Richard Verschoor. Van Kalmthout haalde een tweede, derde en achtste plek uit de brand. Richard Verschoor werd één keer achtste, won de daaropvolgende heat maar moest genoegen nemen met P10 in de laatste heat. Michael Cool deed het uitstekend met een zevende plek in heat één maar moest genoegen nemen met P28 en P23. Ook Max Timmermans kende een goede eerste heat maar de twee daaropvolgende races verliepen niet zoals gehoopt. De Belg moet als 22e van start morgen. Luc Willemse volgt niet zo ver daarachter op P26. Tom Meijer staat als 32e geklasseerd.

Eindelijk feest voor de Belgen, en dat dankzij Xen de Ruwe die op zowat elke kart wel eens hele mooie dingen laat zien. Of het nu een FormulaK, een TopKart, een ART of een CRG is, de Ruwe toont keer op keer wat hij waard is. Ditmaal, pole met birelART voor de prefinale. Kevin Ludi staat als tweede geklasseerd, Ferenc Kancsar start als derde. Lorenzo van Riet kwam tot een 23e plek algemeen, Christophe Adams pakt een derde startplek in de Masters!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet