RGMMC

Karting: RGMMC: Strawberry opnieuw succesvol in Campillos, Nederlanders bij de les!

In het Spaanse Campillos staat dit weekend de Rotax Wintercup gepland. Deze wedstrijd vormt al enkele jaren de ideale voorbereiding op de nationale Rotax kampioenschappen maar vooral voor de Rotax Eurochallenge. Onder de deelnemers vinden we ook heel wat landgenoten terug waarvan vooral de Nederlanders tijdens de kwalificaties vandaag sterk voor de dag kwamen.

Tekst: Philippe De Roeck

Negenenveertig Junioren maakten vandaag hun opwachting op de glooiende baan om de kwalificatie reeksen af te werken. Daarin was Strawberry Racing piloot Dean MacDonald nipt sneller dan nieuwkomer Dikkie van der Wal. Van der Wal deed het uitstekend en pakte de tweede plek, met een miniem verschil op de tijd van MacDonald. Marta Garcia was op de birelART een verrassende derde! Leonard Hoogenboom maakte de overstap naar Brand Racing en eindigde de kwalificaties op P26. Mika Morien en Kenzo Aerts, teammaatjes bij Team TKP werden 40e en 41e. Zij hopen vooral heel wat ervaring op te doen dit weekend.

Gary Donnelly schonk Strawberry Racing de tweede pole van de dag, ditmaal in de Senioren. Teammaat Pierce Lehane pakte een tweede plek voor een opnieuw sterk rijdende Richard Verschoor, in de Rotax klassen bij Team TKP, op een derde plek. Ook Rinus van Kalmthout deed het vandaag uitstekend. Ook hij is nieuw in de Senioren klasse maar kon zich dus al meteen tonen vooraan het veld. Max Timmermans reed een achttiende tijd, Luc Willemse werd 25e, Michael Cool 26e. Tom Meijer volgde niet veel verder op P30.

In de DD2 is de pole voor de Tsjech Kevin Ludi. Hij was op zijn Kosmic kart sneller dan de Hongaar Ferenc Kancsar die voor birelART uitkomt. Max Hofer was derde op een Ricciardo chassis. Een gevarieerde top drie dus in de DD2! Xen de Ruwe, ook uitkomend voor birelART, zette een zesde chrono neer. Lorenzo van Riet werd zeventiende in de klasse. In de DD2 Masters is de pole voor Christiano Morgado. De Belg Christophe Adams reed een derde tijd!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet