WSK

Karting: WSK: Tiener Richard Verschoor vice-kampioen tussen volwassen karters

Tiener Richard Verschoor vice-kampioen tussen volwassen karters 2

Muro Leccese (Italië), 8 februari 2015 - Na zijn winnende debuut in het internationale seniorenveld stond karter Richard Verschoor (14) voor een nieuwe uitdaging tijdens de finaleronde van de WSK Champions Cup. Op de kartbaan van La Conca moest de tiener uit Benschop zich in de finale van de KF-klasse terug knokken van de tiende naar de vierde plaats. Het vice-kampioenschap in de WSK Champions Cup was de passende beloning voor de getoonde vechtlust.

Tekst en foto's: PR

Weer was de wereldtop in de KF-categorie present op de technische baan in de zuidelijke provincie Lecce. Na zijn winnende debuut was Richard Verschoor de 'talk of the town' in het internationale karting. De tiener begon het weekeinde als leider in de tussenstand en was in zijn tweede internationale wedstrijd bij de senioren al de te kloppen coureur.

Van 15 naar 4
In drie kwalificatieheats kwalificeerde de jonge coureur van het Zwitserse RB Racing zich als nummer 5 voor de pre-finale. In die halve eindstrijd wist Richard al na vier bochten een positie buit te maken, totdat een concurrent op de 14-jarige Nederlander inreed en hij na een tocht door het gras weer als 15e op de baan terugkeerde.
De weinig sportieve actie van zijn concurrent inspireerde Richard tot een indrukwekkende inhaalrace. Eén voor één haalde de Nederlandse karter zijn concurrenten in om na 16 ronden alsnog als 4e te finishen. "Ik was zo boos dat ik van de baan werd gereden", vertelt de jonge sportman. "En dat helpt wel. Ik heb op het randje van de grip gereden."
Richard begon de allesbeslissende finale van 20 ronden als vierde. "De rijder die voor me startte speelde op weg naar de rollende start erg fanatiek met zijn gas: de hele tijd gas geven en gas los. Precies op het moment dat ik gas los liet, ging het licht op groen en verloor ik kostbare meters." In het gedrang in de eerste bocht koos de jonge karter de buitenste lijn, werd gepasseerd door een aantal concurrenten en viel terug naar de 10e plaats.

Tiener Richard Verschoor vice-kampioen tussen volwassen karters 1


'Alles moeten geven'
Weer moest de 14-jarige karter al zijn racetalent aanwenden om zijn race te redden: op zijn Exprit kart begon Richard aan een opmars naar voren. "Inhalen is zo moeilijk. Al deze jongens weten zo goed hoe ze moeten verdedigen." Na zeven ronden lag Richard 6e, vijf ronden voor het einde stoomde de tiener op naar de vierde plaats; het hoogst haalbare omdat de top drie al een onoverbrugbare voorsprong wist op te bouwen. Dankzij de knappe vierde plaats in de finale verzekerde Richard Verschoor zich van het vice-kampioenschap in de Champions Cup.

Richard Verschoor: "Ik heb dit weekeinde wel een paar foutjes gemaakt, maar ik ben heel erg tevreden met de tweede plaats in de eindstand. Het niveau is hier zo hoog. Ik heb in deze twee internationale races misschien wel meer geleerd, dan in het hele vorige seizoen. Ik heb dit weekeinde alles moeten geven en dat zal het hele seizoen wel zo blijven, vermoed ik."

WSK Champions Trophy (La Conca):
1. Nicklas Nielsen (Den.) 20 ronden
2. Basz Karol (Pol.) + 0,318 sec
3. Casper Andersen (Den.) + 4,707 sec.
4. Richard Verschoor (Ned.) + 3.612 sec.

Eindstand WSK Champions Trophy na 2 ronden:
1. Nielsen Nicklas 130;
2. Richard Verschoor 100;
3. Basz Karol 84.

Volgend weekend wacht Richard Verschoor de Europese Rotax Winter Cup in Campillos (Spanje).

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet