WSK

Karting: WSK: Logan Sargeant en Nicklas Nielsen winnen WSK Championship Cup, Verschoor pakt podium

KF Basz-201 vs Nielsen-202

Nog voor het jaar goed en wel begonnen is, zit het eerste internationale kampioenschap er al op. Vorige week werd in La Conca de eerste WSK Championship Cup gehouden, vandaag vond de tweede en laatste manche plaats, opnieuw in La Conca. In de KFJ is de titel voor Logan Sargeant, in de KF was het Nicklas Nielsen die het klassement won.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: WSK

Logan Sargeant was dit weekend onklopbaar in de KF Junior. Hij won zowel de prefinale als de finale. Vorig weekend was de winst voor Christian Lundgaard. De Deen werd vandaag pas vijfde en moest zo de winst aan Sargeant laten. Lundgaard werd tweede in de eindstand, de Braziliaan Felipe Drugovich werd derde.

KFJ Volegov-337

In de KF verbaasde Richard Verschoor vorige week met een ijzersterke overwinning bij zijn debuut. Egor Stupkenov en Emil Skaras vervolledigden het podium. Vandaag lagen de kaarten alles en waren het vooral Nicklas Nielsen die overstapte van Kosmic naar TonyKart en Karol Basz die van TonyKart naar Kosmic overstapte die de toon zetten. De pole was voor Nielsen terwijl Basz na de heats op plek één stond. Richard Verschoor kwam op zaterdag tot P5, Martijn van Leeuwen werd 12e.

KF Verschoor-211

Vandaag sloeg Nielsen weer terug, hij won zowel de prefinale als de finale en pakte daarmee niet enkel de dagwinst maar ook de titel. Richard Verschoor eindigde net naast het podium maar pakt wel een sterke tweede plek in de eindstand. Karol Basz eindigt het kampioenschap op P3.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet