GrandFinals

Karting: GrandFinals: Lahaye en De Ruwe pakken winst, Nederlanders maken progressie

KPX 3907

Het wereldkampioenschap Rotax Max heeft er zijn eerste wedstrijddag opzitten. Op de Kartodromo in Valencia kwamen de beste karters van de wereld voor de eerste keer aan de start van de wedstrijden. Na de wisselende kwalificaties voor de Nederlanders was het vandaag zaak om plaatsen goed te maken. De Belgen hadden maar één doel voor ogen; de prachtige resultaten van gisteren omzetten in mooie wedstrijd resultaten! Dat lukte want zowel Dylan Lahaye als Xen de Ruwe schreven een overwinning op hun naam!

Tekst: Philippe De Roeck – Ray Lansink
Foto's: Michael Melis

Zoals verwacht was de strijd meteen bitsig. De rijders die midden in het pak moesten starten kregen het zwaar te verduren. Zo werden Dylan Buys en Willem Jan de Loos verschillende keren van de baan gebeukt. Ook Dylan Lahaye en Vincent Jewell, die nochtans vooraan mochten starten, kregen wat klappen te verduren. Max Timmermans, Deniz Beckers, Richard Verschoor en Luc Willemse hielden wel goed stand en lieten mooie races optekenen!

KPX 3005

De Junioren kenden al bij al een sterke dag. Max Timmermans werd sterk vijfde in de allereerste heat van de dag, Deniz Beckers schoof in diezelfde heat door naar P8. De tweede Junioren heat die volgde kende onder anderen Richard Verschoor, Dylan en Luc Willemse als deelnemers. In een race die gewonnen werd door Europees kampioen Thomas Preining kwam Verschoor erg knap als tweede over de streep. Ook Luc Willemse deed het uitstekend met een vijfde plek. Voor Dylan Buys liep het een pak minder goed. Hij werd in zijn eerste heat in de derde ronde van de baan gezet en werd 26e.

KPX 3864

Luc Willemse, Deniz Beckers en Dylan Buys moesten als eerste weer aan de slag voor de tweede en laatste heat voor hen. Daar waar Luc Willemse opnieuw kansrijk naar een vierde plek. Deniz Beckers werd netjes zestiende terwijl Dylan Buys met een kromme kart, na opnieuw een klapper, moest opgeven. In de vierde en laatste Junioren heat van de dag werd Max Timmermans opnieuw heel knap derde! Als hij ook morgen zo kan verder gaan, ziet het er alvast erg goed uit voor de Belg. Richard Verschoor kwam in een startcrash terecht en werd negentiende.

KPX 4661

In de Senioren vertrok Dylan Lahaye iedere race vanaf de pole. De eerste heat werd dan ook knap gewonnen door de Belg na een heerlijke laatste ronde. Willem Jan de Loos kende minder succes in zijn eerste heat, hij werd 26e. Showtime in de tweede heat! Een prachtige race van Christian Kuijer die naar P9 doorstootte achter race winnaar Bruno Borlido. Een dubbelgevouwen uitlaatmat was in de kwalificatie de boosdoener, maar Christian Kuijer zit er weer bij!

KPX 4048

Vincent Jewell kende een lastige heat met een crash en werd pas 26e. Gelukkig herstelde hij zich sterk in de volgende heat, hij werd achtste. Ook Willem Jan de Loos kan terecht tevreden terugblikken op deze heat met een mooie dertiende plek. Dylan Lahaye kreeg zijn deel van de pech, hij werd eraf gezet in de tweede ronde, einde verhaal voor de snelste man van gisteren. In de laatste heat verscheen enkel Christian Kuijer nog aan de start. Hij lag opnieuw op koers naar een sterke top tien positie maar kwam naar het einde toe in het stof terecht en viel terug naar P21.

KPX 2271

De Belgen en Nederlanders in de DD2 Masters kwamen pas in de tweede reeks in actie. Christophe Adams werd hierin sterk zevende, net voor Dennis Kroes op een even mooie achtste plek! In de volgende serie werd Christophe Adams negende, Dennis Kroes volgde opnieuw goed met een dertiende plek!

KPX 2933

Ook in de DD2 was er opnieuw Belgisch succes. Daar waar Xen de Ruwe en Mathias Detige zich gisteren netjes vooraan nestelden, deden ze het ook vandaag erg goed. De Nederlanders hadden vandaag nog niet voor elkaar. Dat bleek meteen in de eerste heat waar Bryan Eerden al na ronde twee naar de kant moest, Mathias Detige deed het beter en werd knap zevende. In de tweede DD2 heat van de dag was het echt feest voor de Belgen met de racewinst voor Xen de Ruwe! Giel Bronder werd 28e maar er stond nog een heat gepland!

KPX 4338

In die volgende heat deed hij het erg goed door door te schuiven naar een tiende plek! Mathias Detige werd net buiten de top tien 12e. In de laatste heat van de dag werd Xen de Ruwe zesde, Bryan Eerden werd 28e, nog steeds niet de plek waar hij thuis hoort.

KPX 4405

Morgen staan er voor iedere rijder nog twee heats gepland, zo goed als het vandaag ging, zo slecht kan het morgen gaan. En andersom natuurlijk! Kijken wat het zal worden, de kans op regen neemt meer en meer toe en ook dat kan een belangrijke factor zijn morgen!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet