GrandFinals

Karting: GrandFinals: Gemende gevoelens bij Nederlanders na kwalificaties

KPX 2193

Ondertussen hebben ook de Nederlanders wat reacties de wereld ingestuurd over de kwalificaties. Nadat de helm voor vandaag weer aan de kant ging kwamen de gemengde gevoelens naar boven. Bij velen zat er meer in maar viel net niet alles op zijn plaats. Pluspunt zijn de sterke prestaties van de Junioren en natuurlijk de gretigheid van de rijders die morgen heel wat werk voor de boeg hebben in hun twee series!

Tekst: Philippe De Roeck – Ray Lansink
Foto's: Michael Melis

Grootste pechvogel in de Junioren was ongetwijfeld Dylan Buys die het niet voor elkaar kreeg. Op zijn eerste WK kreeg de Nederlander af te rekenen met veel verkeer, een vrij rondje zat er niet in en dat scheelt meteen een hoop. P47 is het resultaat, morgen zal hij er ongetwijfeld wel staan!

KPX 2716

Richard Verschoor en Luc Willemse deden het vandaag goed. Mats van den Brand was dan ook een tevreden man na de kwalificaties. "Het ging niet slecht vandaag! Binnen hun groep zaten ze er goed bij. Tijdens de kwalificaties zaten ze allemaal binnen de top zeven in hun groep!"

KPX 2900

In de Senioren was Christian Kuijer gisteren opvallend snel onderweg. "De trainingen verliepen super" vertelt Kuijer tegenover AUTOSPORT.nl "In het begin van de elke sessie hing ik steeds één of twee, daarna zakte ik wat weg naar een plek net buiten de top vijf. De kwalificatie verliep niet zoals gepland, morgen heel wat werk voor de boeg." Ook die andere Senior rijder heeft, tot nu toe, zijn weekje niet. De motor van Willem Jan de Loos blijft tegen werken en dat belet hem om zich vooraan te kwalificeren. "Tot en met de kwalificatie loopt het gewoon niet. We zijn vanavond nog langs geweest bij Rotax. Zij hebben opnieuw wat aanpassingen gedaan, kijken wat het morgen gaat worden! Shit happens, we blijven positief!" Een ingesteldheid die de Loos vast en zeker nog ver zal brengen dit WK!

KPX 2094

De twee DD2 rijders hadden het moeilijk om zich vooraan te kwalificeren. De thermostaat problemen van Giel Bonder waren in de kwalificaties eindelijk van de baan. Op vol vermogen kon hij dus zijn rondjes rijden, hij werd 27e. Bryan Eerden moet het stellen met een 37e plek. Iets waar hij bijlange niet gelukkig mee is. "We hebben het niet voor elkaar. Motor problemen doen ons in de trage bochten veel tijd verliezen. Op bepaalde stukken van de baan zijn we super snel, maar onderin heeft de motor zo goed als geen power. Ik doe alvast een regendansje!"

KPX 2262

Ook onze DD2 Master rijder, Dennis Kroes, kijkt teleurgesteld terug op zijn kwalificatie sessie. "Er zat zoveel meer in. De kwalificatie sessie leek meer op een race dan op een tijdrit. Na de trainingen van vanochtend had ik op een mooie startplek gehoopt maar ik kreeg geen vrije ronde. Mijn theoretische tijd was vier tienden sneller dan mijn snelste tijd op de tabellen. Met die tijd had ik vijfde gestaan... Jammer maar niets aan te doen" Aldus Dennis Kroes!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet