GrandFinals

Karting: GrandFinals: Reacties Belgen na sterke kwalificaties tijdens WK in Valencia

KPX 2130

De Belgen zijn het WK Karting uitstekend begonnen. Na goede vrije trainingen gisteren en vanochtend zetten de Belgen een ijzersterke kwalificatie reeks neer. Zo haalde iedereen een top vijftien positie in zijn klasse! "Ik kan niet anders dan tevreden zijn" Besluit Team Belgium 'manager' Jerome Fontaine.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis

En dat kan ook moeilijk anders. Het begon allemaal met de pole voor Dylan Lahaye in de Senioren.
"Een geweldige pole" vertelt Lahaye! "Ik ben hier heel blij mee! Laten we hopen dat de races morgen netjes verlopen. In 2008 startte ik ook vanaf de pole maar werd ik er iedere keer uitgetikt in de eerste bocht!"

KPX 2799

Ook Vincent Jewell vindt de pole van Lahaye sterk! 'Ikzelf ben natuurlijk ook wel blij met mijn elfde start plek! De Birel geeft ontzettend veel grip achteraan, even wennen in het begin maar we komen er wel! In de kwalificaties zaten we net een tikkeltje verkeerd met de bandenspanning, de motor begon wel los te komen nu, dus dat is zeker positief! Als het droog blijft kan er veel gebeuren morgen! Wat het in de regen gaat worden blijft afwachten.

KPX 2630

In de Junioren zochten Max Timmermans en Deniz Beckers elkaar op. Met een veertiende plek voor Beckers en een vijftiende voor Timmermans is alles nog mogelijk. Beiden zaten ze in de eerste groep en daar hadden ze wat last van. "We zaten inderdaad in groep één" vertelt Beckers. "We begonnen in principe al met een tiende achterstand op groep twee die sowieso sneller ging gaan. Al bij al zijn we toch tevreden, in groep twee hadden we vierde gestaan! Daar ben ik zeker van", besluit Deniz Beckers! Max Timmermans mag morgen racen! "Daar zijn we sterker in! Ook wij waren wel wat in het nadeel door de start in de eerste groep maar het is nu zo, gezien van waar we komen staan we er niet slecht voor, morgen begint het echte werk!"

KPX 2343

Ook in de DD2 staan de Belgen er sterk voor! Xen de Ruwe reed een achtste tijd. "Tijdens de vrije trainingen hadden we wat problemen maar in de laatste sessie klopte het plaatje. In de kwalificatie ging er iemand rond voor me, ik tikte hem nog aan maar kon wel verder. Daarna kreeg ik geen vrij rondje meer voor elkaar. Er zat dus meer in, maar we starten op de tweede rij in iedere serie, zeker niet slecht voor een WK!" Voormalig Europees kampioen Mathias Detige had op meer gehoopt! "Een dertiende plek is niet slecht, maar vanochtend waren we twee keer de snelsten van het pak. Dan hoop je wel op meer, maar P13 is niet slecht!"

KPX 2932

Dat waren de Belgen vanuit Valencia, iedereen lijkt dus helemaal klaar voor de races van morgen. Vanaf de middag is er trouwens kans op regen, benieuwd wat dat gaat brengen!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet