GrandFinals

Karting: GrandFinals: Vijftiende editie opgang geschoten met vrije trainingen!

KPX 2140

Met de trainingen van vanochtend zijn de vijftiende Rotax Grand Finals vandaag écht opgang geschoten! De Nederlandse delegatie vloog zaterdag al richting Valencia, de Belgen deden dat op zondag. Na de technische controle van helm en racepak werden de karts uitgedeeld. Net zoals de voorgaande veertien edities was dat ook dit jaar een spectaculair zicht!

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis

Vandaag werden de Sodi, Birel, CRG en Praga karts voor de eerste keer losgelaten op de Kartodromo Valencia. Voor velen was het een eerste kennismaking met de baan, voor de meeste Nederlanders en Belgen was het circuit na enkele testdagen een paar weken terug geen onbekend terrein meer!

KPX 2130

Vanaf nu telt dus elke seconde want nu iedereen op hetzelfde materiaal aan de slag moet zal het veld kort bij elkaar liggen. Heel veel testmogelijkheden zijn er niet meer, morgen staat er nog een training dag gepland, meteen daarna volgen de kwalificaties al!

KPX 2226

De eerste indrukken zijn positief, de baan wordt bij de meesten duidelijk gesmaakt, de temperaturen van een mooie 20 graden helpen daar ongetwijfeld bij!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet