Belgian Max Challenge (BMC)

Karting: BMC: Kalender 2015 met Spa Francorchamps opnieuw op de kalender!

Junioren

De Belgian Max Challenge en de BNL Karting Series hebben deze week hun kalender voor 2015 vrijgegeven. Beide kampioenschappen worden georganiseerd door Karting Genk en dus gaan ook zoals de voorbije jaren verschillende wedstrijden door op de Horensbergdam. Afgezien van de lange zomerbreak van de BMC en de wedstrijd op Spa Francorchamps is er weinig gewijzigd.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis

Net zoals vorig jaar staat er vroeg op het seizoen een eerste wedstrijd gepland. Dat is ook in de 2015 de BNL Kick Off. Deze staat gepland op vijftien maart, een ideale voorbereiding op de BNL die een maand later, op 18 en 19 april van start gaat in Genk. Daarna gaat het op vier en vijf jullie naar Ostricourt om op 22 en 23 augustus opnieuw te eindigen in Genk.

KPX 2683

De Belgian Max Challenge telt zes wedstrijd weekends in 2015. De eerste is op 29 maart in Genk, twee weken na de BNL KickOff. Na de openingsronde in Genk trekken we voor het eerst sinds lang weer naar Spa Francorchamps. Op de pas vernieuwe piste zal op drie mei de tweede ronde plaats vinden. Op 24 mei sluit de organisatie het eerste luik van het seizoen af met de wedstrijd op Kerpen. Dan is het wachten tot dertien september alvorens er weer geracet zal worden in Ostricourt. De vijfde wedstrijd op elf oktober kent nog geen locatie, de laatste BMC van het seizoen op 1 november kent dat met Karting Genk, wel!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet