GrandFinals

Karting: GrandFinals: Deniz Beckers vol vertrouwen naar Valencia!

KPX 5226

Gisteren ontvang Deniz Beckers tijdens het BMC jaarfeest op Karting Genk zijn kampioenschapstrofee voor het behalen van de titel in de Rotax Junioren. Als bijkomende prijs mag Beckers door het behalen van de titel, binnen drie weken naar het Wereldkampioenschap karting in Valencia. Voor de pas vijftien jaar geworden Beckers is dat een hele mooie beloning na een ijzersterk seizoen!

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis

Dat Beckers aardig aan een stuur kan draaien werd al op jonge leeftijd duidelijk. Toen nog op d Simons kart in de Micro en MiniMaxen waren de gevechten met Max Timmermans, Stan Pex en Jarno Benedik onvergetelijk. Vorig jaar werd er al getwijfeld om de overstap naar de Rotax Senioren te maken maar wijselijk werd besloten om nog één jaar alles op alles te zetten in de Junioren.
En met succes, wat Deniz Beckers haalde op zijn Fernando Alonso kart van Ingo Schepers en met motoren van GKS de titel na een heel mooi seizoen! In de BNL, dat een hoog, Europees aanzien heeft, toonde Beckers zich regelmatig vooraan, in de BMC reed hij constant en dat bracht hem de titel en een ticket voor de Grand Finals naar Valencia.

KPX 3127

Twee weken terug trokken Deniz en zijn vader al richting Valencia, ook Max Timmermans maakte toen al zijn eerste meter op het mooie circuit. "Samen hebben Max en Deniz heel wat getraind" vertelt vader Beckers. "Het is een erg mooie baan, met een snel gedeelte maar ook een technische, moeilijke middelste sector. We hebben vooral getraind op tandwielverhoudingen aangezien dat een belangrijke rol kan gaan spelen tijdens de Grand Finals. Maar zoals gezegd ligt de baan ons wel, de snelheid is zeker aanwezig en dus gaan we vol voor een top resultaat. De top tien moet haalbaar zijn, maar het WK is lang, er kan veel gebeuren en met de loting kan het natuurlijk ook wat tegenzitten. Maar we hopen het beste, een onvergetelijke week zal het zonder twijfel worden!"
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet