CIKFIA

Karting: CIKFIA: Ryan van der Burgt Wereldkampioen, Richard Verschoor wint Karting Academy Trophy

Met de winst in de Karting Academy Trophy voor Richard Verschoor en de CIKFIA-titel voor Ryan van der Burgt klonk het Wilhelmus vandaag twee keer in Sarno! De Nederlanders zaten er gisteren al goed bij, vandaag werd dat nog maar eens bevestigd. Na uitstekende prefinales konden Verschoor en van der Burgt het helemaal afmaken in de finale, bovendien werd Rinus van Kalmthout derde in de Karting Academy Trophy! In de KZ1 is Marco Ardigo opnieuw wereldkampioen. Europees kampioen, Rick Dreezen werd derde.

Tekst: Philippe De Roeck

Berkay Besler wist de Academy prefinale vanaf de pole te winnen. Verschoor schoof van P3 naar P2 terwijl Martin Ross derde werd. Hikaru Kogure, die vanaf P2 vertrok werd achtste. Michelangelo Amendola deed het uitstekend met een dertiende plek. In de finale wist Verschoor nog een plekje goed te maken en zo een fantastische winst te boeken. Bovendien bracht die overwinning hem de titel op! Xavier Lloveras werd tweede in de wedstrijd, Berkay Besler derde. Michelangelo Amendola moest twee plekjes prijsgeven maar kan tevreden terugblikken op zijn kampioenschap. Rinus van Kalmthout kampte in de kwalificatie met een onwillige motor, maar wist uiteindelijk toch voldoende punten te scoren om de derde plaats in het kampioenschap te behalen.

In de KZ2 begon de dag schitterend voor de Nederlanders. Terwijl Menno Paauwe prachtig de eerste prefinale won, deed Ryan van der Burgt dat met de tweede. Paauwe mocht de finale vanaf pole aanvangen voor van der Burgt en Andreas Sebastian Hansen die zich na een slechte chrono toch mooi opwerkte naar de voorste gelederen. Kenny Charles zat er met een dertiende plek goed bij. Jordi van Moorsel en Dylan Davies mochten als 22e en 24e van start. De overige Nederlanders en Belgen wisten zich niet te plaatsen voor de finale. In die finale was het Ryan van der Burgt die een prachtige overwinning boekte en zich een jaar lang wereldkampioen mag noemen! Menno Paauwe deed het evenzeer uitstekend met een knappe derde plek. P2 was voor Lorenzo Camplese. Dylan Davies schoof mooi op tot P10, Kenny Charles bleef dertiende, Jordi van Moorsel werd 21e!

Marco Ardigo staat er weer in de KZ. Hij werd vandaag wereldkampioen voor Flavio Camponeshi en Rick Dreezen. De uitslag van de prefinale was net dezelfde en dus veranderde er maar weinig. Jorrit Pex en Jonathan Thonon werden achtste en negende. Bas Lammers werd dertiende, Ricardo Romkema 33e.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet