CIKFIA

Karting: CIKFIA: Pescador, Ardigo en Besler op pole voor prefinales WK Karting

KZ2 Pescador-120

Er is nog geen absolute favoriet bekend voor de finales van het wereldkampioenschap karting in Sarno. Na de heats van vandaag voor de KZ, de KZ2 en de Academy kennen we de snelste mannen van vandaag en weten we wie de prefinales vanaf pole mogen vertrekken al zit alles kort op elkaar. De snelsten van vandaag zijn Jorge Pescador, Marco Ardigo en Berkay Besler.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: WSK

Jorge Pescador mag zijn pole van gisteren dus behouden al was daar wel wat geluk voor nodig. Het was immers Andrea Dalé die bijna al zijn heats wist te winnen maar zijn in tweede heat pas 31e werd. De Europese kampioen start morgen als veertiende, net achter Stan Pex op P13. Naast Pescador staat Loris Spinelli mee op de eerste rij terwijl ook Fabian Federer wat plekken goed maakte en naar een derde plek doorstootte. Menno Paauwe deed het uitstekend met een vierde plek vandaag. Het Nederlandse talent wist zelfs twee heats te winnen! Ook bij Ryan van der Burgt is alles nog onder controle met een 11e startplek! Xen de Ruwe kende een mindere tweede heat en dat zorgt voor een 21e startplek voor morgen. De andere Belg, Kenny Charles start als 28e, Dylan Davies als 34e en Jordi van Moorsel als 57e.

KZ Camponeschi-14

In de KZ was de strijd spannend! Marco Ardigo en Rick Dreezen verdeelden de winsten al boekte Ardigo net één overwinning meer waardoor de Italiaan de pole pakt voor morgen. Dreezen start naast zijn ex teammaat als tweede, Flavio Camponeshi als derde. Jorrit Pex zit er keurig bij met een vierde startplek. Jonathan Thonon kwam tot P11 en Bas Lammers tot P16. Ricardo Romkema kwam op een totaal van 38 punten en start daarmee als 29e!

In de Academy moet Richard Verschoor zijn eerste plek afstaan. De Nederlander werd een keer tweede en een keer derde en start daardoor ook als derde achter de snelste man, Berkay Besler en Hikaru Kogure. Michelangelo Amendola deed opnieuw waardevolle ervaring op en start knap als zeventiende. Rinus van Kalmthout deed alles wat hij kon en dat bracht hem tot P22!

Resultaten onder voorbehoud!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet