CIKFIA

Karting: CIKFIA: Nederlanders en Belgen kansrijk na kwalificaties. Verschoor pakt Academy pole!

In het Italiaanse Sarno werden gisteren de kwalificaties voor het WK Karting afgewerkt. De KZ2 en KZ klassen zijn daar aan hun eerste en meteen ook laatste wedstrijd voor het Wereldkampioenschap bezig. Het was dus gelijk een belangrijke dag voor onze landgenoten. Ook in de Academy begon de strijd met de kwalificaties.

Tekst: Philippe De Roeck

In die Academy waren er gelijk gemengde gevoelens in het Nederlandse kamp. Daar waar Richard Verschoor opnieuw zijn klasse toonde door de pole te pakken voor Martin Ross en Hikaru Kogure moest Rinus Van Kalmthout lijdzaam toezien hoe hij een slechte motor lootte. Van Kalmthout stond tweede in de tussenstand maar moet met een 38e tijd in de kwalificaties vandaag flink aan de bak. Er zijn maar twee heats en als Van Kalmthout de motor niet beter krijgt dan gisteren is de titel zo goed als verloren. In de tent van de Belgen was Michelangelo Amendola razendsnel! De Genkenaar reed een sterke elfde tijd algemeen. Benieuwd wat Verschoor, Amendola en vooral Van Kalmthout vandaag kunnen laten zien.

In de KZ2 is de pole verrassend naar Jorge Pescador gegaan. De Praga rijder was een honderdste sneller dan Loris Spinelli en Lorenzo Camplese. De eerste favoriet is Fabien Federer op een vijfde plek. Ook Jan Midrla volgt in de top tien. Die top tien wordt afgesloten door eerste Nederlander, Ryan van der Burgt. Een sterke tijd voor de DR rijder! Ook Xen de Ruwe deed het verre van slecht vandaag met een 21e tijd op zijn Intrepid. Menno Paauwe werd zestiende, Kenny Charles 31e, Stan Pex 38e, Dylan Davies 41e en Jordi van Moorsel 63e. De Birel rijder kampte met motorproblemen maar toonde zich na de kwalificaties meteen gretig om de heats van vandaag aan te vangen!

Flavio Camponeschi is terug van weg geweest met de pole in de KZ. Zijn teamgenoot Marco Ardigo volgt op een tweede plek en daarmee lijkt Tony Kart het weer voor elkaar te hebben op Sarno. Bas Lammers en Rick Dreezen reden een derde en vierde tijd. Jorrit Pex volgt kort daarachter op een zesde plek. Jonathan Thonon nestelde zich nog net in de top tien met een negende plek. Ricardo Romkema deed het goed met een 21e plek.
Vandaag starten de heats die de startopstelling voor morgen bepalen!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet