Chrono NK 2-takt

Karting: Chrono: Rijders klaar voor wedstrijddag na kwalificaties in Berghem. Frijns opmerkelijke deelnemer!

Het is altijd mooi om te zien dat een coureur die het al tot de Formule 1 geschopt heeft en testrijder is voor het Caterham F1 team zich inlaat voor een race om het Nederlands kampioenschap Rotax Max. De verschillende rijders keken met ontzag naar Robin Frijns die zich geheel op zijn gemak door de paddock begaf en tijd had voor een geintje en een praatje. Maar ok nu naar de uitslag van de tijdtrainingen van vandaag.

Tekst: Ray Lansink

Bij de Micro Max ging de pole naar Janno Versluis, de VEKA rijder had een tiende voorsprong op Mike van Vught en drie tiende op de nummer drie, Luca Snoek. De gedoodverfde kandidaat voor het kampioenschap Justin Polman kwam nog niet geheel uit de verf en start morgen vanaf plek 6.
Kay van Berlo vinden we bij de Mirco Max terug op pole en hij deelt de eerste rij met Tijmen van de Helm die op 0,018 de pole mist. Glenn van Berlo start vanaf de derde pek. Twee jonge coureurs die we de laatste tijd regelmatig van voren zien starten morgen net binnen en buiten de top tien, Jesper Hofland 10 en Kas Haverkort 11 oftewel werk aan de winkel voor de beide heren.

Max Junior, TKP aan kop. Richard Verschoor die een abonnement schijnt te hebben op pole position dit jaar en het getal 55 als favoriete getal heeft gekozen pakt wederom pole, dit net voor zijn snelle team genoot Luc Willemse. Rowan Grinwis (DHG-PDB) laat zien dat zijn snelheid van de laatste wedstrijden geen toevalstreffer is. Hij rijd een solide kwalificatie en pakt zonder een sleepje een nette derde startplek.

Karakter tonen wordt beloond bij de Max Senioren. Charlotte Verkuijlen verliest in de tweede ronde van de tijdtraining haar ketting en door initiatief te tonen krijgt ze de ketting weer op het tandwiel en rijdt zij naar een zeer verdienstelijke 4e tijd. De pole ging vandaag naar Sam Schippers, zijn monteur Jeffrey Groothuis sleutelde na een weifelend begin van Sam gisteren in de vrije trainingen een droom tijd uit de kart. Denzel Mafait op zijn Kosmic reed na een wedstrijd pauze in verband met school verplichtingen naar een sterke tweede tijd. Willem Jan de Loos start morgen als derde en aan de binnenkant achter Sam Schippers de eerste wedstrijd. De Kombikart rijder is het gehele seizoen al op snelheid en wil oogsten wat hij het hele seizoen al zaait de Kampioenschapsbeker.

Bij de DD2 en de DD2 master zaten de eerste drie rijders dicht op elkaar, Jordi van Moorsel pakte nipt pole voor kampioenschapsleider Bryan Eerden en Giel Bronder op de derde plaats. Chris Sterken was ook weer aanwezig na zijn uitstapje naar de Max Senioren en mist de derde plek op 0,001 van een seconde. Dennis Kroes start morgen in de DD2 Master van pole en als hij geen domme dingen uithaald wordt hij morgen gekroond tot Nederlands kampioen 2014.
Wilt u de wedstrijden van morgen volgen ga dan naar www.chrono.nl en klik op live timing.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet