DKM

Karting: DKM: Nederlanders kansrijk naar finales in Genk

In Genk hebben onze Nederlanders uitstekend werk geleverd op de voorlaatste dag van het Duits kampioenschap karting. Daar staat dit weekend de laatste ronde van dit kampioenschap gepland. Met een titelstrijd die in alle klassen nog volledig open ligt belooft het morgen spannend te worden op de Horensbergdam!

Tekst: Philippe De Roeck

David Beckman start de KFJ prefinale morgen vanaf de pole. Hij won vandaag knap al zijn heats. Maximilian Fewtrell en Wereldkampioen Enaam Ahmed starten als tweede en derde. Jarno Opmeer zit er uitstekend bij met een vierde startplek. . Bent Viscaal start als elfde, Michael Kuiper als zestiende, Kenny Roosens als 20e. Dennis Kramp en Max Weering mogen als 23e en 24e van start. Rinus van Kalmthout zou als vijfde starten, maar na een diskwalificatie vanwege een door zijn monteur verkeerd gemonteerde unilog start hij nu als 27e, Max Tubben als 32e, Charles Weerts als 38e en Bard Verkroost als 39e.

In de KF is Alessio Lorandi de man om in de gaten te houden. Hij pakte vanochtend de pole Jehan Daruvala en Jessica Beckman. De Italiaan won vandaag ook zijn heats en behoudt daarmee zijn eerste plek en dat kan, vooral in Genk, van levensbelang zijn! Martijn van Leeuwen schoof na een zesde tijd in de kwalificaties mooi op naar een tweede startplek. Jehan Daruvala staat als derde geklasseerd. Benjamin Lesseness staat sterk zesde, Shane Vandebroek 22e!

In de KZ2 is het weer full house wat de Nederlandse deelnemers betreft. Jorrit Pex, die kans maakt op zijn vijfde Duitse titel pakte de pole voor Rick Dreezen, ook hij maakt kans op zijn vijfde Duitse titel. Simo Puhakka was in de Birel het derde merk in de top drie! Na de heats veranderde er weinig. Pex staat nog steeds op pole voor Dreezen en Puhakka. Verder volgen heel wat Nederlanders op kansrijke posities. Marijn Kremers, Verdi Geurts, Pepijn Steeman en Guust Specken werden vijfde, zesde, zevende en achtste. Finn Kooijman, Yard Pex en Nick de Bruijn werden 10e, 11e en 12e. Roy van Dijk start als veertiende. De Belg Thiery Delré pakte een negentiende startplek voor Kevin Verhoeven op P20. Symen Wiggers werd 25e, Adrien Brucculeri 29e, Jeroen Bos 32e, Toon de Winter 39e, Stan Pex 41e, Mark Potman 42e en Sam Claes 43e!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet