Diversen

Karting: Diversen: Max Timmermans test CRG in Canada!

10157241 810404815648421 2782811186961382426 n

Het gaat erg snel met de carrière van Max Timmermans. Nog maar pas sloot hij zijn seizoen in de Rotax Junioren af met het slot van de Eurochallenge waar hij door pech een goed resultaat en eindklassering door de vingers voelde glippen. Er staat nu nog één grote, misschien de grootste, afspraak op de agenda en dat is het Wereldkampioenschap karting in Valencia. Maar in tussentijd denkt Timmermans ook al aan de toekomst.

Tekst: Philippe De Roeck

En die toekomst ligt in de Rotax Senioren, de logische opvolging van een erg succesvolle carrière in de Rotax Junioren. De Eurochallenge was enkele weken geleden nog maar net afgelopen toen de telefoon alweer rinkelde. De vraag om een Rotax Senior te testen kwam niet van Strawberry Racing, zelfs niet uit Europa. PSL, de Canadeese importeur van CRG, zocht contact met Timmermans en enkele dagen later zaten vader en zoon al in het vliegtuig.

Na een dag testen op Mont-Tremblant reed Timmermans er afgelopen weekend zijn eerste wedstrijd in de Senioren. Aan de voorremmen moest hij al niet meer wennen want die waren niet gemonteerd op het CRG chassis. Voorremmen zullen trouwens volgend jaar ook niet meer toegestaan worden in de Senioren!
De wedstrijd bracht meteen een goed resultaat voor Timmermans die tweede werd in de finale die hij als negende mocht aanvangen. Daarbij werd het team trouwens geconfronteerd met verschillende weersomstandigheden en ook in de regen liep het als een zonnetje!

Na een geslaagd weekend ligt de focus nu dus weer op de Grand Finals die van 25 tot 29 november plaats vinden in Valencia!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet