CIKFIA

Karting: CIKFIA: Lando Norris en Enaam Ahmed pakken wereldtitels in Essay

Gisteren werden Enaam Ahmed en Lando Norris wereldkampioen karting in de KF en KFJ klassen. Voor Ahmed is het al de tweede grote titel dit jaar want de Britt veroverde enkele weken geleden de Europese KFJ titel. Norris kon daar, in de KF, geen vuist maken en moest de titel aan Ilott laten. Gisteren pakte de kleine Norris dan revanche door zich tot wereldkampioen te kronen. Het was overigens een uiterst succesvol weekend voor het team van Ricky Flinn dat zowel Norris als Ahmed in het team heeft rijden!

Tekst: Philippe De Roeck

Na de twee prefinales mocht Enaam Ahmed vanaf pole vertrekken voor de finale. Daniel Ticktum vergezelde zijn landgenoot op de eerste rij, de Rus Sergey Travinikov mocht als derde van start. De Belg Benjamin Lessennes was uitstekend onderweg en startte als vierde. Hij was overigens de enige van de lage landen die naar de finale kon doorstoten. In die finale trok Ahmed opnieuw aan het langste eind. Hij werd wereldkampioen voor Mick Junior en Mauricio Baiz die beiden wat plekken goed maakten! Benjamin Lessennes kende niet de finale waarop we gehoopt hadden en werd pas 29e.

In de KF was Nicklas Nielsen dit weekend outstanding. Maar de prijzen worden aan de meet vergeven en zeker op een WK kan op de finale dag nog alles gebeuren. Dat ondervond ook Nielsen die na een rotslechte prefinale pas als negentiende van start mocht in de finale. De prefinale werd gewonnen door Tom Joyner. Lando Norris werd tweede en Karol Basz derde. Ondanks zijn start aan de buitenkant kon Norris toch de kop nemen en zo de wereldtitel binnen halen. Nikita Mazepin en Jehan Deruvala werden tweede en derde. Martijn van Leeuwen werd vijfde, Nicklas Nielsen haalde het einde niet...
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet