CIKFIA

Karting: CIKFIA: Ahmed en Nielsen op pole tijdens WK KF KFJ in Essay

14-09-19 Essay manche

In het Franse Essay werken de KF en KFJ klassen dit weekend hun WK af. Heel wat jonge talenten vechten op de mooie Franse baan voor de wereldtitel. Na de kwalificaties van gisteren vonden vandaag de heats plaats. Tijd voor een tussenstand richting de finales van morgen.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: WSK


In de KFJ start kersvers Europees kampioen, Enaam Ahmed vanaf de eerste plek in de prefinale morgen. De Britt pakte gisteren al de pole en won vandaag al zijn heats. Naast Ahmed start Mick Junior. De Duitser is snel onderweg en kan een bedreiging vormen voor Ahmed, ook Jules Bollier doet het op zijn thuisbaan goed met een derde startplek voor de prefinale van morgen. Benjamn Lessennes is de beste Belg op een mooie twaalfde plek. Ulysse de Pauw volgt als 21e terwijl de Nederlanders het lastig hadden vandaag. Bard Verkroost werd 47e, Kenny Roosens 52e, Rinus van Kalmthout 59e en Max Weering 60e. Gilles Magnus en Bent Viscaal tot slot, werden 75e en 82e. 

KF 02-Nielsen

In de KF lijkt Nicklas Nielsen revanche te gaan nemen op zijn 'verloren' Europese titel. De Deen pakte vandaag vier op vier tijdens de heats en start de prefinale vanaf de pole. Lando Norris en Tom Joyner volgen als tweede en derde. Ilot Callum, Europees kampioen, moet als elfde van start terwijl ook Martijn van Leeuwen niet zijn makkelijkste weekend kent met een 22e startplek voor de finales.

 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet