Belgian Max Challenge (BMC)

Karting: BMC: Voorlaatste BMC op Franse bodem, titelstrijd nog volledig open!

BMC Ostri 4

De Belgian Max Challenge heeft er opnieuw een mooie wedstrijd opzitten. Plaats van handeling was voor de eerste keer dit seizoen het JPR circuit in het Franse Ostricourt. Het technische circuit brengt altijd verrassingen want niet iedereen is heel vertrouwd met de baan. Dat maakt de strijd natuurlijk alleen maar mooier. De winnaars van dit weekend zijn Zak O'Sullivan, Rens van Pelt, Deniz Beckers, Dylan Lahaye en Jonathan Knevels.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis

Niet de gebruikelijke vijf maar zeven deelnemers startten vandaag in de MicroMax. Dries Smeulders, Bjarne van der Linden, Thomas Martens, Luca Leistra en Gilles Stadsbader kregen dit weekend het gezelschap Kai Rillaerts en de Engelsman Zak O'Sullivan. Met een miniem verschil zette Thomas Martens de snelste tijd neer tijdens de kwalificaties. O'Sullivan volgde op 0.026 seconden van Martens. Luca Leistra startte als derde. O'Sullivan wist de eerste race te winnen. Leistra maakte een plekje goed en werd tweede voor Dries Smeulders. In de tweede race kwam Thomas Martens weer aandringen vooraan. Hij werd pas vijfde in de eerste race maar won wel de tweede wedstrijd. Zak O'Sullivan pakte een tweede plek en daarmee ook de dag winst. Luca Leistra werd derde in de laatste wedstrijd.

BMC Ostri 3

Ugo de Wilde pakte met een aardig verschil de poleposition bij de MiniMax. Leider in het kampioenschap, Rens van Pelt, startte de eerste race naast zijn eerste concurrent in de titel strijd. Xander Pryzbylak pakte een mooie derde startplek in het vijftien koppige veld.

BMC Ostri 2

Na twee mooie wedstrijden won van Pelt het dagklassement. Hij won race één en werd derde in race twee. Martin Hebette scoorde door een vijfde en tweede plek genoeg punten voor een tweede plek. Ugo de Wilde ziet van Pelt verder uitlopen in de tussenstand maar houdt met P3 in het dag klassement de schade wel beperkt!

BMC Ostri 5

Deniz Beckers was de snelste tijdens de kwalificaties van de Junior Max. Ries Viverette volgde kort op de Nederlander maar moest genoegen nemen met P2. Sanne van Wagensveld werd derde. Het feestje voor Beckers duurde voort. Hij won beide races en won zo ook het dagklassement. Noah Roovers werd tweede en derde en staat zo als tweede in de einduitslag terwijl Filip Wojtowicz knap derde werd na een derde en tweede plek tijdens de races.

BMC Ostri 1

In de Senior Max was Glenn Van Parijs de snelste tijdens de kwalificaties. De Bouvin rijder die tijdens de laatste Eurochallenge in Salbris nog heel sterk voor de dag kwam was Lennert van Bogaert en Dylan Lahaye te snel af. Na de heats veranderde er maar weinig. Van Parijs bleef op kop, Lahaye nam plek twee over van van Bogaert die achter Van Parijs als derde mocht starten.
Dylan Lahaye won de finale na een optimistische start zo bleek achteraf. Van Parijs verloor de kop al voor de start maar passeerde Lahaye tijdens de race. Lahaye wist op het einde dan Van Parijs toch nog te verschalken om zo de finale te winnen. Glen van Droogenbroeck doet opnieuw goede zaken in het kampioenschap door de derde plek te pakken.

BMC Ostri 6

Jonathan Knevels, misschien zegt die naam u iets, haalde opnieuw de pole binnen in de GentleMax. Kristof Allaerts deed wat hij kon en mag best tevreden zijn met P2 terwijl Hughes de Schepper een mooie derde tijd reed. Het is nu de vijfde pole op rij voor Knevels. Als motivatie trakteer ik diegene die Knevels tijdens de laatste BMC in Genk van de pole kan houden op een frisse Belgische pint...
Terug naar de wedstrijden dan die beiden door Knevels gewonnen werden. Kristof Allaers werd één keer tweede en één keer derde maar pakt toch een mooie tweede plaats in de einduitslag. Enzo Gigante werd derde.

Het slotstuk van de BMC is op 12 oktober op de thuis baan in Genk!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet