RGMMC

Karting: RGMMC: Kampioenen gekroond, sterke overwinning voor Verschoor, Lamborelle wordt derde.

IMG-20140907-WA0006

De Rotax Eurochallenge kent zijn kampioenen. In het Franse Salbris werden Thomas Preining, Harry Webb en Ben Cooper Europees kampioen karting in de Rotax klassen. Er was ook Nederlands succes te melden want Lars Lamborelle werd vandaag derde in de Senioren terwijl Richard Verschoor de Junioren wedstrijd wist te winnen! Helaas dus geen titel voor één van onze talenten maar we kunnen wel vol verwachting uitkijken naar de Rotax Grand Finals die binnenkort plaats vinden in Valencia.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto: Ray Lansink

We hadden twee bekenden op de eerste rij van de Junior Max prefinale. Thomas Preining won gisteren al zijn heats, Timmermans won er twee en werd één keer tweede. Hierdoor startte hij naast Preining op de eerste rij terwijl Richard Verschoor gisteren sterk naar voren kwam en als derde van start mocht in de prefinale. Thomas Preining won die prefinale en Verschoor werd opnieuw knap derde. Het was niet Max Timmermans die tweede werd. Die eer kwam toe aan Alex Quin. Timmermans haalde het einde niet na een crash al vroeg in de wedstrijd.
In de finale haalde Verschoor het dan prachtig met een erg klein verschil. Hij verwees zo zijn teammaat Thomas Preining naar een tweede plek, Marcus Armstrong werd derde. Opnieuw moest Timmermans naar de kant door een kettingbreuk. Weinig punten vandaag voor de Belg die buiten het eindpodium van het EK zakt. De titel is voor Preining terwijl Verschoor dankzij zijn sterke overwinning vandaag tweede werd. Dean MacDonald werd derde in de eindstand.

In de Rotax Senioren veranderde er maar weinig tijdens de prefinale. Harry Webb won opnieuw voor Glenn Van Parijs die als tweede mocht starten. Guan Yhu Zhou finishte kort daarachter als derde. Lars Lamborelle werd zevende, Benjamin Bailly 18e, Tom Meijer 23e en Michael Cool 31e.
Jammergenoeg voor Van Parijs kon hij zijn tweede plek niet vasthouden. Harry Webb won de finale en pakt zo ook de titel. Josh Price pakte de tweede podium plek terwijl Lars Lamborelle opnieuw sterk derde werd. Glenn Van Parijs gaat met een zevende plek weer naar huis, Benjamin Bailly werd elfde, Tom Meijer 14e en Michael Cool 22e.

In de DD2 werd de prefinale vanaf pole gewonnen door Sean Babbington. Ben Cooper en Damien Vuillaume werden tweede en derde al moest Cooper amper een seconde toegeven op Babbington. Bryan Eerden deed het vandaag waanzinnig goed met een zesde plek in de prefinale. In de finale liep het helemaal verkeerd voor Babbington die al na drie ronden naar de kant moest. Andreas Backman profiteerde optimaal en won de finale. Jordan Lennox werd tweede, Ben Cooper derde. Ben Cooper is zo de nieuwe Europese kampioen al is het verschil met Lennox miniem. Backman deed dankzij zijn winst goede zaken in de eindstand. Hij werd derde in het Europees kampioenschap. Babbington die eigenlijk de titel voor het grijpen had werd pas vierde in de einduitslag. Ook in de finale wist Eerden opnieuw sterk zesde te worden. In de EK eindstand bezet de Nederlander bovendien een sterke zevende plek!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet