RGMMC

Karting: RGMMC: Livestream laatste Eurochallenge met kansen voor Nederlanders en Belgen

In Salbris staat de laatste ronde van de Rotax Eurochallenge op het programma. Tijdens de heats van gisteren lieten de Nederlanders en Belgen een sterke indruk nu. Zo wist iedereen zich rechtstreeks te plaatsen voor de finale.

Tekst: Philippe De Roeck

In de Junioren kent de top drie een duidelijke Nederlands/Belgische tint. Zo pakte Thomas Preining (Team TKP) de pole voor de prefinale terwijl Max Timmermans hem vervoegt op de eerste rij. Richard Verschoor pakt een sterke derde plek. 

In de Senioren laat Glenn Van Parijs dan weer van zich horen. De Belg kent een lastig jaar in de Nationale kampioenschappen maar op Europees niveau doet de Bouvin rijder weldegelijk mee met de top. Van Parijs start als tweede achter Harry Webb. Guan Yu Zhou start als derde. Lars Lamborelle deed het prima met een zesde plek. Michael Cool start als 22e, Benjamin Bailly als 23e en Tom Meijer als 24e.

Sean Babbington staat nog steeds op kop in de DD2. Ben Cooper en Jordan Lennox starten op P2 en P3. Bryan Eerden moet als dertiende starten terwijl Guillaume Bertaux de pole in de DD2 Masters in handen heeft. 

De finales van vandaag zijn te volgen via de livestream! 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet